Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, στο πλαίσιο της λίστας των ξεχωριστών προορισμών για τη χρονιά που πέρασε, επαναφέρουν στο προσκήνιο τη Σίφνο -και όχι άδικα, καθώς χαρακτηρίζεται ως η σιωπηλή δύναμη των Κυκλάδων, το οποίο παρά το «χαμηλό» προφίλ που διατηρεί, διαθέτει ασύγκριτες ομορφιές.

Η Σίφνος ξεχωρίζει χάρη στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική, τη συναρπαστική γαστρονομική σκηνή και τις εκπληκτικές παραλίες της, τη θερμή φιλοξενία και τις παραδόσεις της.

Το νησί χαρακτηρίζεται επίσης από μια γαλήνια και χαλαρωτική ατμόσφαιρα που το καθιστούν δημοφιλή προορισμό για οικογένειες και ζευγάρια.

Η Σίφνος έχει συμπεριληφθεί επίσης στη λίστα του Conde Nast Traveller ως ένα απο τα καλύτερα νησιά στην Ελλάδα για το 2022. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη γαστρονομική κληρονομιά του Τσελεμεντέ: «Ξεχάστε το σουβλάκι και τον μουσακά: εδώ οι ρεβυθοκροκέτες και η μαγειρεμένη κάπαρη είναι βασικά πιάτα της ταβέρνας».

Κάθε πλευρά του νησιού είναι μοναδική, από τα πλακόστρωτα δρομάκια ως τα ασβεστωμένα σπιτάκια και τις εκκλησίες με τους μπλε τρούλους. Δύο από τις πιο γνωστές εικόνες της Σίφνου είναι το γοητευτικό εκκλησάκι των Επτά Μαρτύρων που είναι ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα σε όλη την Ελλάδα και η προστάτιδα Παναγία Χρυσοπηγή που στέκει περήφανα στο βράχο μέσα στην απεραντοσύνη του Αιγαίου.

Όλα τα χωριά έχουν έναν λόγο ξεχωριστό για να τα επισκεφθείς:Καμάρες με το λιμάνι και τη μεγάλη αμμουδιά, η Απολλωνία με τη γραφικότητα της και την έντονη νυχτερινή ζωή, ο Αρτεμώνας με τα πλακόστρωτα δρομάκια, το Κάστρο η μεσαιωνική πρωτεύουσα, το παραδοσιακό ψαροχώρι Φάρος, ο Πλατύ Γιαλός με τη μεγάλη αμμουδιά, το απομονωμένο ψαροχώρι Βαθύ.

Για την ιστορία, το πλούσιο σε χρυσό, άργυρο και άλλα μέταλλα υπέδαφος έκαναν τη Σίφνο ένα από τα πλουσιότερα μέρη του αρχαίου κόσμου και την πρώτη που έκοψε χρυσό νόμισμα και χάραξε και τις δυο όψεις των νομισμάτων.

Πώς θα φτάσετε στη Σίφνο; Το μόνο που χρειάζεστε για να φτάσετε εκεί είναι ένα πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά ή της Ραφήνας. Επιπλέον, η Σίφνος συνδέεται ακτοπλοϊκώς με άλλα νησιά, όπως η Σέριφος, η Κύθνος, η Μήλος, η Σαντορίνη, η Νάξος, η Πάρος και άλλα. Το πλησιέστερο αεροδρόμιο είναι στη Μήλο.