Σε έρευνα αγοράς, με σκοπό την επίτευξη όσο το δυνατόν χαμηλότερης τιμής στα μοριακά τεστ PCR και rapid test από τα πιστοποιημένα διαγνωστικά κέντρα της περιοχής, προχώρησε ο Δήμος Βριλησσίων.

Η τιμή που εξασφάλισε ο Δήμος, μετά από εντολή του Δημάρχου Ξένου Μανιατογιάννη, είναι 23 ευρώ για για το PCR τεστ και 5 ευρώ για rapid test. Επιπλέον, η δημοτική Αρχή εξασφάλισε δωρεάν PCR για τις ευπαθείς ομάδες.

Σημειώνεται, ότι 10 διαγνωστικά κέντρα πρόσφεραν τιμή σημαντικά χαμηλότερη από το πλαφόν των 47 ευρώ, όπου ορίζεται από την πολιτεία ως ανώτατη τιμή διάθεσης των τεστ.

Η τιμή των 23 ευρώ το PCR αφορά

Το προσωπικό του Δήμου και των τεσσάρων ΝΠΔΔ, συμπεριλαμβανομένων και των σχολικών καθαριστριών.
Τους μαθητές-τριες όλων των δημοσίων σχολείων του Δήμου Βριλησσίων (παιδικοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια).
Τους γονείς μαθητών-τριών.
Το εκπαιδευτικό προσωπικό κάθε βαθμίδας.
Η τιμή των 23 ευρώ/ PCR προϋποθέτει: Α) την γραπτή βεβαίωση από την Δ/νση της εκάστοτε σχολικής βαθμίδας που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη κρούσματος στο τμήμα και την γονική συγγένεια. Β) το ίδιο ισχύει και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τις σχολικές καθαρίστριες. Γ) Για τους υπαλλήλους του Δήμου βεβαίωση από τον γιατρό εργασίας. Δ. Για τις ευπαθείς ομάδες υπηρεσιακή βεβαίωση από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης του Δήμου Βριλησσίων.

Ο δήμαρχος, Ξένος Μανιατογιάννης, ικανοποιημένος από την κοινωνική ευαισθησία και ανταπόκριση αλληλεγγύης δηλώνει: «Ευχαριστώ όλα τα διαγνωστικά κέντρα που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και ιδιαίτερα το διαγνωστικό κέντρο “Biomedilab” του κ. Πετρόπουλου, το οποίο πρόσφερε για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους, αλλά και το προσωπικό του Δήμου, την τιμή των 23 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ (PCR) και την τιμή των 5 ευρώ για κάθε rapid test».

Διαβάστε περισσότερα:

Σίμος Ρούσσος: Έκλεισε συμφωνία για PCR με 24 ευρώ – Πώς θα το αξιοποιήσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Δήμου Χαλανδρίου

Κατάληψη Λυκείου Μελισσίων: Εικόνες ντροπής με βανδαλισμούς στις σχολικές υποδομές

Καιρός: Σε ετοιμότητα ο Δήμος Βριλησσίων – Ανοίγει αύριο θερμαινόμενη αίθουσα – Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης