Διαδικτυακή επίθεση από χάκερ δέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (20/1) η Βουλή, με σχεδόν 60 e-mails βουλευτών να έχουν παραβιαστεί σύμφωνα με το Mega.

Σύμφωνα με ενημέρωση η επίθεση έγινε χθες το μεσημέρι στο web mail της Βουλής. Η Διεύθυνση Πληροφορικής διαπίστωσε ότι ήταν σε εξέλιξη προσπάθεια απόκτησης πρόσβασης σε λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Βουλής από εξωτερική IP»

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής προκειμένου να αποτρέψει την εισβολή «έκλεισε» όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα ενώ σε συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος ερευνούν το μέγεθος της έκθεσης. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως οι χάκερς επιχείρησαν να παραβιάσουν περίπου 60 λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βουλευτών, εργαζομένων και κοινοβουλευτικών συντακτών.

Άμεσα διακόπηκε η λειτουργία του web mail των χρηστών για την προστασία τους και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εποπτικές αρχές. Η Διεύθυνση Πληροφορικής είναι σε άμεση και στενή συνεργασία με τις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να αποτιμηθεί το περιστατικό.

Διαβάστε περισσότερα:

Επαγγελματίας πωλήτρια βρήκε δεσμίδα με 5.000 ευρώ στη Λαϊκή αγορά Παπάγου και τα παρέδωσε στην αστυνομία

Νέο Εξοικονομώ 2021: Έρχεται παράταση του προγράμματος – Στις 70.000 οι αιτήσεις μέχρι τώρα

Δωρεάν rapid test στα Βριλήσσια στις 26 Ιανουαρίου