Σε μία πραγματική κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε μία επαγγελματίας πωλήτρια στη Λαϊκή Αγορά του Παπάγου. Ξεκινώντας το πρωί της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου να στήνει τον πάγκο της βρήκε στην άκρη του πεζοδρομίου μία δεσμίδα με 5.000 ευρώ. Χωρίς να το σκεφθεί ούτε στιγμή παρέδωσε τα χρήματα στην Αστυνομία, προκειμένου να αναζητηθεί ο κάτοχός τους.

Η αισιόδοξη αυτή είδηση έρχεται από την ιστοσελίδα της Παναττικής Ομοσπονδίας Πωλητών Λαϊκής Αγοράς, όπου συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:

«Άνθρωπος του μεροκάματου και η συνάδελφος του εμπορικού τμήματος Α.Π. στη λαϊκή αγορά του Παπάγου, δεν έκανε δεύτερες σκέψεις όταν βρήκε ατόφια μία δεσμίδα των 5.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των πενήντα ευρώ.

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου επί της οδού Ελλησπόντου στην περιοχή του Παπάγου, όπου κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά της πόλης.

Καθώς η συνάδελφος ξεκίνησε να στήνει τον πάγκο της είδε επί του οδοστρώματος, πολύ κοντά στην άκρη του πεζοδρομίου, κάτι που έμοιαζε μικρή σαν ατζέντα-σημειωματάριο. Πλησίασε περισσότερο στο συγκεκριμένο σημείο, έσκυψε για να δει τι ακριβώς ήταν και διαπίστωσε την ύπαρξη του χρηματικού ποσού δεσμευμένο με χαρτί τραπεζικής δεσμίδας, χωρίς όμως κανένα άλλο στοιχείο που να παραπέμπει στον νόμιμο κάτοχό του.

Άμεσα ενημέρωσε τον πρόεδρο της Γ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών, Κώστα Σφύρλα, που βρέθηκε στο σημείο καλώντας ταυτόχρονα την αστυνομία προκειμένου να παραδοθούν τα χρήματα έτσι ώστε να ξεκινήσει η αναζήτηση του κατόχου τους.

Η ίδια σχολίασε το περιστατικό λέγοντας πως όση ανάγκη κι αν είχε τα χρήματα ούτε ως αστείο δεν θα μπορούσε να σκεφτεί να πράξει κάτι διαφορετικό από αυτό που έκανε. Να παραδώσει δηλαδή τα χρήματα στην αστυνομία για να επιστραφούν στον κάτοχό τους!

Την πράξη αυτή της ανθρωπιάς και της ευσυνειδησίας εξήρε εξ ονόματος όλων των συναδέλφων που εργαζόμαστε στις λαϊκές αγορές κι ο Κώστας Σφύρλας, γενικός γραμματέας της ΠΟΣΠΛΑ (Παναττική Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών) και πρόεδρος της λαϊκής αγοράς του Παπάγου: «Η Α.Π. εργάζεται επί σειρά ετών στον πάγκο που διατηρεί στο εμπορικό τμήμα των λαϊκών αγορών μας. Βρήκε μία δεσμίδα με 5.000 ευρώ και την παρέδωσε στην αστυνομία. Στην Α.Π. λέω λοιπόν ένα μεγάλο ευχαριστώ, όχι για τα χρήματα αλλά γιατί στέλνει ένα σπουδαίο μήνυμα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ότι η αξιοπρέπεια, η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά και ο αλληλοσεβασμός, είναι οι πράξεις εκείνες που αν μη τι άλλο μας κάνουν να αισθανόμαστε ότι ακόμα υπάρχει ηθική και ανθρωπιά στον κόσμο μας κι αυτό είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο»!

Διαβάστε περισσότερα:

Νέο Εξοικονομώ 2021: Έρχεται παράταση του προγράμματος – Στις 70.000 οι αιτήσεις μέχρι τώρα

Δήμος Διονύσου: Σε «κατάσταση συναγερμού» για την κακοκαιρία – Αδέσποτα, θερμαινόμενοι χώροι, αλάτι, ευπαθείς ομάδες, εθελοντές

Ρολόι της Αποκάλυψης: Δείχνει 100 δευτερόλεπτα πριν από τα μεσάνυχτα – Τι σημαίνει για την ανθρωπότητα