Έληξε η κατάληψη στο Λύκειο των Μελισσίων, με τους καταληψίες να αφήνουν πίσω τους κατεστραμμένα γραφεία, σπασμένες πόρτες σχολικών αιθουσών, σπασμένα τζάμια, βαμμένους τοίχους και σκουπίδια παντού.

Οι εικόνες ντροπής, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Δημάρχου Πεντέλης Δήμητρας Κεχαγιά, η οποία με μία μακροσκελή ανάρτηση σε προσωπικό της λογαριασμό στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

«Θέλω να σας ενημερώσω ότι για αυτές τις ζημιές, ο Δήμος Πεντέλης δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των δημοτών. Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε αφενός οι υπεύθυνοι να πληρώσουν το κόστος του βανδαλισμού τους και αφετέρου για να προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία διαφύλαξης της δημόσιας περιουσίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η κα Κεχαγιά.

Αναλυτικά αναφέρει στην ανάρτησή της

«Όλοι έχουμε περάσει από την εφηβεία. Πρόκειται για μια περίοδο που το αίσθημα της επανάστασης και της αντίθεσης είναι πολύ έντονο. Και το καταλαβαίνω. Υπάρχουν όμως αρμόδια όργανα εκτός και εντός του σχολείου όπως είναι για παράδειγμα το δεκαπενταμελές το οποίο βρίσκεται εκεί και είναι δημοκρατικά εκλεγμένο για να μεταφέρει τις ενστάσεις, τις αγωνίες, τις αντιρρήσεις και τα θέλω των μαθητών. Να διεκδικεί και να υπερασπίζεται τη μαθητική κοινότητα. Ακόμα και αν αυτά δεν λειτουργούν πάντα υπάρχουν δημοκρατικές λύσεις επίλυσης διαφορών .

Το να βανδαλίζεις το σχολείο σου όμως σίγουρα δεν είναι η λύση. Αντιβαίνει στους νόμους της δημοκρατίας και καταστρέφει τη δημόσια περιουσία. Η περιουσία αυτή δεν είναι άλλη από τα λεφτά των φορολογούμενων.

Το Λύκειο Μελισσίων ήταν ένα ωραίο και σύγχρονο σχολείο. Είχε ανακαινιστεί το γήπεδο μπάσκετ του με το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ μόλις τον περασμένο Ιούλιο. Οι τοίχοι του είχαν βαφτεί και καθαριστεί. Με τη χθεσινή κατάληψη αυτό δεν ισχύει πια. Το γήπεδο και οι τοίχοι γέμισαν μπογιές, τζάμια έσπασαν και σημαντικές φθορές δημιουργήθηκαν σε κάγκελα, θρανία κ.α.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι για αυτές τις ζημιές, ο Δήμος Πεντέλης δεν θα ξοδέψει ούτε ένα ευρώ από τα χρήματα των δημοτών. Είμαστε ήδη σε επικοινωνία με τις αρχές και τους αρμόδιους φορείς έτσι ώστε αφενός οι υπεύθυνοι να πληρώσουν το κόστος του βανδαλισμού τους και αφετέρου για να προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία διαφύλαξης της δημόσιας περιουσίας.

Η ανοχή έχει και τα όριά της και αυτά έχουν ξεπεραστεί προ πολλού. Κάθε αρμόδιος να αναλάβει τις ευθύνες του».

Διαβάστε περισσότερα

Καιρός: Σε ετοιμότητα ο Δήμος Βριλησσίων – Ανοίγει αύριο θερμαινόμενη αίθουσα – Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Κορωνοϊός: Δεν βρέθηκαν ενδείξεις ότι μεταδίδεται στα μωρά μέσω του θηλασμού

Δήμος Παπάγου Χολαργού: Δωρεάν rapid tests το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στο Δημαρχείο