Ιδιαίτερα επιβαρυμένες είναι πολλές περιοχές της Αττικής, λόγω του καπνού από την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πολιτική Προστασία ζητά από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες αυτοπροστασίας, ενώ πρέπει να δίνεται σε όλους όσοι έχουν υποκείμενα αναπνευστικά νοσήματα, καρδιοπαθείς, καπνιστές, ηλικιωμένους και παιδιά.

Σύντομες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας

Εξαιτίας του κύματος καύσωνα που έχει εκδηλωθεί στη χώρα και της πρόσφατης εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας (Βαρυμπόμπη, Εύβοια, Μάνη, Κώ, κ.ά) το Υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας, υπενθυμίζει τις Δ1(δ)/ ΓΠ οικ. 42685/02-07-2020 και Δ1/ ΓΠ οικ. 47303/26.7.21 εγκυκλίους του και συνιστά για την προστασία από τις επιπτώσεις της εκδήλωσης και του νέφους δασικών πυρκαγιών τη λήψη των ακόλουθων μέτρων προστασίας του πληθυσμού των πληττόμενων περιοχών ως εξής:

Α. Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου
Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, Καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και
τα άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Β. Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό
Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.

Διαβάστε περισσότερα

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση – Σε λειτουργία τα Συστήματα Μεταφοράς

Μητσοτάκης : Το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες – Τις «πληγές» τους μετρούν οι κάτοικοι (upd)