Καμία εποχή του χρόνου δεν είναι αποτρεπτική για τα ζευγάρια που επιθυμούν να «προγραμματίσουν»  την έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένειά τους. Πάντα όμως η περίοδος των διακοπών αυξάνει τα λίμπιντο των ζευγαριών, με αποτέλεσμα αυτή την περίοδο ή λίγο πιο μετά  να αναμένονται  αρκετές εγκυμοσύνες.

«Πράγματι, την περίοδο των διακοπών, τα ζευγάρια έρχονται πιο κοντά και ασχολούνται περισσότερο ο ένας με τον άλλον, τηρουμένης βέβαια πάντα της προϋπόθεσης  μεταξύ τους σχέση να είναι καλή, χωρίς εντάσεις, αν και καμιά φορά οι εντάσεις λειτουργούν αφροδισιακό», τονίζει ο Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Σκαρτάδος. «Και αυτό», συνεχίζει, «θα εκδηλωθεί με την αύξηση των νέων υποψήφιων γονέων, όπως συνήθως δείχνει και η αύξηση πωλήσεων των  τεστ εγκυμοσύνης».

Βέβαια η χαλάρωση της καλοκαιρινής περιόδου και το συναισθηματικό δέσιμο των ζευγαριών, δεν είναι δυνατόν να μην επηρεάστηκε από τα δυσοίωνα μηνύματα της ενεργειακής κρίσης, την αύξηση των τιμών στα καύσιμα και τη γενικότερη ακρίβεια τη αγοράς, παράγοντες που μοιραία επηρεάζουν και προβληματίζουν, με αποτέλεσμα την κακή διάθεση.

«Είμαι όμως σίγουρος», υπογραμμίζει ο κ. Σκαρτάδος, «πως αυτές οι δυσκολίες θα υπέκυψαν μπροστά στο γαλανό της πατρίδας μας, τον ήλιο του καλοκαιριού και τις μοναδικές παραλίες που διαθέτει η χώρα μας, και ο έρωτας θα έδωσε το δικό του στίγμα και τη δική του ομορφιά, με φόντο την ελπίδα, που έτσι κι αλλιώς αποτελεί το μόνιμο καταφύγιο όλων μας για μια πιο φωτεινή επόμενη μέρα».

Δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί όμως, πως η εγκυμοσύνη εκτός από τον χαρμόσυνο χαρακτήρα που έχει για κάθε ζευγάρι, απαιτεί και φροντίδα, που παίρνει “σάρκα και οστά’’ από την λεπτομερή, εμπεριστατωμένη και συνεχή παρακολούθηση της εγκύου από τον γυναικολόγο της.

Διαβάστε περισσότερα:

Ξένος Μανιατογιάννης: “Πυρά” στην κυβέρνηση για την ενεργειακή κρίση – Οι Δήμοι έχουμε πρωτοπορήσει πριν ξυπνήσει η κυβέρνηση από τον λήθαργό της

Έκθεση: Πώς η αύξηση της παχυσαρκίας επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία

Ενέργεια: Τα νέα τιμολόγια μετά τις επιδοτήσεις