Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό μας όταν σκεφτόμαστε γλυκό είναι σίγουρα η σοκολάτα. Λίγοι είναι αυτοί που δεν αγαπούν τη σοκολάτα κι ενώ θα έλεγε κανείς ότι η υπερβολική της κατανάλωση αποτελεί αιτία για διάφορα προβλήματα υγείας, όταν τρώγεται με μέτρο μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμη για τον οργανισμό μας.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη ότι η συνιστώμενη καθημερινή κατανάλωσή της ανέρχεται σε 50 γραμμάρια, ενώ οι ειδικοί προτείνουν φυσική σοκολάτα που περιέχει βούτυρο κακάο και πάστα, λεκιθίνη σόγιας και ζάχαρη.

Σε τι βοηθά:

Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Η τακτική κατανάλωση σοκολάτας παράγει ένα αγγειοδιασταλτικό αποτέλεσμα που προστατεύει την καρδιά από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Αποτελεί σημαντική πηγή ινών

Τα 100 γραμμάρια σοκολάτας, με 70% έως 80% κακάο, παρέχουν σχεδόν 11 γραμμάρια ινών, οι οποίες βοηθούν τον οργανισμό να ελέγχει τη χοληστερόλη, να φροντίζει το πεπτικό σύστημα και να δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού.

Μειώνει το άγχος

Η σοκολάτα αποτελεί ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό, μειώνει το άγχος, βελτιώνει τη διάθεση και δημιουργεί ένα αίσθημα ευεξίας. Επιπλέον, η κατανάλωσή της διεγείρει την απελευθέρωση ενδορφινών, που ευθύνονται για την αίσθηση της ευχαρίστησης αυξάνοντας τα επίπεδα σεροτονίνης.

Βελτιώνει τη μνήμη

Η σοκολάτα διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή του εγκεφάλου που προωθεί τη μνήμη. Επιπλέον, βοηθά στη συγκέντρωση και δρα κατά της άνοιας και του Αλτσχάιμερ.

Βοηθά στην πρόληψη ασθενειών

Η κατανάλωση 500 γραμμαρίων μαύρης σοκολάτας την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου έως και 20%, ενώ δρα και ως φυσικό ανακουφιστικό, οπότε η κατανάλωσή της μπορεί να αποτρέψει και να ελέγξει τον πόνο.

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας : Ένεση ρευστότητας 3 δισ. ευρώ στην οικονομία

Εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Έως 240 δόσεις για οφειλές σε δημόσιο και ιδιώτες

Υπερηχογράφος tablet με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη: Άμεση αξιολόγηση της σοβαρότητας της πνευμονίας