Στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, όπου δίνουν μάχη με τις διάσπαρτες αναζωπυρώσεις, παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, επίγεια και εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει πλέον πουθενά ενιαίο μέτωπο, αλλά διάφορες διάσπαρτες εστίες, που αντιμετωπίζονται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο πλαίσιο της έκτακτης ενημέρωσης την οποία πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, για την εξέλιξη των πύρινων μετώπων στην επικράτεια, αναφορικά με την φωτιά στη Βαρυμπόμπη, υποστήριξε πως καταγράφονται «διάσπαρτες αναζωπυρώσεις», οι οποίες αντιμετωπίζονται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Πέρα από τις χερσαίες δυνάμεις που επιχειρούν, από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα. Επιπρόσθετα, συνδράμουν ο Ελληνικός Στρατός και η Ελληνική Αστυνομία. Βάσει των πρώτων εκτιμήσεων κάηκαν περί τα 12.500 στρέμματα, ενώ ενεργοποιήθηκε και το σύστημα Copernicus.

Σοβαρές ζημιές σε 76 σπίτια

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως υπέστησαν σοβαρές ζημιές 76 σπίτια, ενώ 18 σπίτια υπέστησαν μερικές ζημιές. Αντίστοιχα, 27 επιχειρήσεις υπέστησαν σοβαρές ζημιές από την μεγάλη φωτιά, ενώ 82 οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς. Επιπρόσθετα υπογράμμισε πως 64 οχήματα υπέστησαν μερικές ζημιές.

Τόνισε πως κατά τη διάρκεια της νύχτας απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους 182 πολίτες, σε 71 περιστατικά. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 442 διασώσεις/απομακρύνσεις.

Η φωτιά στην Εύβοια

Αυτή την ώρα η πιο δύσκολη κατάσταση εντοπίζεται στην Εύβοια, όπου οι πυροσβέστες παλεύουν με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις. Έχουν καεί περί τα 20.000 στρέμματα καθώς επίσης και 150 σπίτια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο υφυπουργός υποστήριξε πως υπάρχει κλιμάκωση της κινητοποίησης καθώς εκεί υπάρχουν νέα δεδομένα, με την αλλαγή της φοράς των ανέμων. Στις 12:20 εστάλη SMS από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Κούλουρος και Μαρούλι.

Διαβάστε περισσότερα

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Ιδιαίτερα επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα με σωματίδια – Τι πρέπει να κάνετε

Φωτιά Βαρυμπόμπη: Αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση – Σε λειτουργία τα Συστήματα Μεταφοράς

Μητσοτάκης: Το σύστημα των εκκενώσεων δούλεψε υποδειγματικά