Δύο νέες ανακαινισμένες σύγχρονες παιδικές χαρές στη δημοτική κοινότητα Πεντέλης παρέδωσε στους πολίτες η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά σε μία γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος την Κυριακή 13 Νοεμβρίου και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες μικροί με τις οικογένειές τους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε στην ανακαινισμένη παιδική χαρά επί της οδού Αθανασιάδου, όπου τα παιδιά υποδέχθηκε η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και κατόπιν με το μουσικό τρενάκι κατευθύνθηκαν στην παιδική χαρά και το υπαίθριο γυμναστήριο στην πλατεία της Χαραυγής όπου είχαν οργανωθεί από το Δήμο Πεντέλης πολλά δρώμενα που συμμετείχαν τα παιδιά.

Οι παιδικές χαρές άλλαξαν εντελώς όψη, τοποθετήθηκαν νέα, σύγχρονα και ασφαλή όργανα που τις καθιστούν σύμφωνες με τις προδιαγραφές και αποστάσεις ασφαλείας εξασφαλίζοντας έτσι και την πιστοποίησή τους.

Εκτός από τη μεγαλύτερη ασφάλεια, οι νέες παιδικές χαρές έγιναν λειτουργικές, πιο φιλικές και προσβάσιμες στα παιδιά, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις ώστε να είναι και πιο φιλικές προς το περιβάλλον, μέσα στο οποίο βρίσκονται.

Η Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά μιλώντας στους παρισταμένους τόνισε μεταξύ άλλων: «Η πόλη μας αλλάζει. Χαίρομαι που ολοκληρώσαμε την πρώτη φάση ανάπλασης παιδικών χαρών στο δήμο μας.  Θα ακολουθήσουν και άλλες παιδικές χαρές καθώς και υπαίθρια γυμναστήρια. Μία σειρά από έργα σε όλους τους τομείς είναι σε εξέλιξη στο Δήμο μας.  Η υπογείωση των καλωδίων μέσης τάσης ξεκίνησε, είναι ένα τεράστιο έργο το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ στην πόλη, που θα καλύψει και τις τρεις δημοτικές κοινότητες και που σύντομα θα ξεκινήσει και στη δημοτική Κοινότητα Πεντέλης.  Η αποχέτευση της Καλλιθέας, ένα έργο που το περίμεναν πολλά χρόνια οι κάτοικοι πήρε το δρόμο του και η υλοποίησή του ξεκινά τις επόμενες μέρες. Θα ακολουθήσει η αποχέτευση στη Νταού Πεντέλης. Οι πυλώνες υψηλής τάσης από τη Νέα Πεντέλη απομακρύνονται.  Τρία μεγάλα έργα προς όφελος της πόλης και των πολιτών, μαζί με δεκάδες άλλα έργα σαν και αυτό που παραδίδουμε σήμερα, που κάνουν τη ζωή των συμπολιτών μας καλύτερη. Για τη Δημοτική Αρχή και εμένα προσωπικά, η βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας στην πόλη είναι ιδιαίτερα σημαντική προτεραιότητα. Θεωρώ ανάγκη να έχουν τα μικρά παιδιά και οι γονείς τους σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές και αυτές δημιουργούμε, δίνοντας στα παιδιά, χώρους ασφαλείς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για παιγνίδι και διασκέδαση, σε όμορφο περιβάλλον».

Διαβάστε περισσότερα:

Τρίτη αύξηση του κατώτατου μισθού και αυξήσεις περίπου 7,5% για μεγάλο τμήμα των συνταξιούχων

Kαλάθι του νοικοκυριού: Μειώσεις έως και 10% σε 100 προϊόντα – Έρχονται οι νέες λίστες

Πληρωμές: Ποιοι πάνε ταμείο αυτή την εβδομάδα