Κλειστοί θα παραμείνουν και οι Δημοτικοί και Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί Παπάγου – Χολαργού, αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου, όπως αποφάσισε ο Δήμος, λόγω της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών. Με πρωτοβουλία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη,  δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής

Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας και μισθωμένα από τον Δήμο οχήματα έχουν ενεργοποιηθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με τη δημοτική αρχή. Η αλατιέρα του Δήμου ξεκίνησε τη ρίψη αλατιού από τις 04.00 όταν ξεκίνησε η χιονόπτωση. Από τις πρώτες, επίσης, πρωινές ώρες, επτά οχήματα βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία της πόλης σε ετοιμότητα να επέμβουν όταν χρειαστεί.

Τα οχήματα βρίσκονται στα ακόλουθα σημεία:

Δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού.
Τέρμα 17ης Νοεμβρίου, Χολαργός.
Οδός Ναυαρίνου Χολαργός.
Αργυροκάστρου και Μπλέσσα, Παπάγου.
Δημοτικό Κατάστημα Παπάγου.
Δύο οχήματα τα οποία θα κινούνται ανάλογα με τις ανάγκες.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

15800 – όλο το 24ωρο.
213 2002800-01-891– όλο το 24ωρο.
213 2027141 – 145 – Πολιτική Προστασία – 07:00 έως 22:00.

Η δημοτική αρχή αναφέρει: «Έχουμε θέσει ως άμεση προτεραιότητα την παροχή βοήθειας στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Για τυχόν αιτήματα παροχής βοήθειας επικοινωνήσετε στα παραπάνω τηλέφωνα. Για το διάστημα της κακοκαιρίας θα λειτουργούν θερμαινόμενοι χώροι, στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού (Λ. Περικλέους 55, όλο το 24ωρο) και στο Δημοτικό Κατάστημα Παπάγου (Αναστάσεως 90, από 07:00 έως 22:00). Οι κάτοικοι του Δήμου μας μπορούν να προμηθευτούν αλάτι από το δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού από σήμερα».

Τέλος, η δημοτική αρχή σημειώνει: «Έχουμε προμηθεύσει εθελοντές με τροφές για τα αδέσποτα ζώα. Σε περιπτώσεις διακοπής ηλεκτροδότησης ή υδροδότησης, αναφέρετε τη βλάβη στον ΔΕΔΔΗΕ ή στην ΕΥΔΑΠ και ενημερώστε και τον Δήμο. Σε περίπτωση πτώσης δένδρου ενημερώστε τον Δήμο. Τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν τις επόμενες ώρες και η κακοκαιρία, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα διαρκέσει έως την Κυριακή. Συνιστούμε στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Σε περίπτωση χιονόστρωσης τα οχήματα να κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες».

Διαβάστε περισσότερα:

Χαλάνδρι: Τα σημεία διανομής αλατιού και θερμαινόμενος χώρος

Νέα Ιωνία: Σε λειτουργία θερμαινόμενος χώρος – Που μπορούν να απευθυνθούν οι πολίτες που έχουν ανάγκη

Πρόστιμο 140.000 ευρώ σε μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ – Πωλούσε με μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους