Μέτρα για την τόνωση της ασφάλειας εντός, αλλά και πέριξ των σχολικών κτιρίων της πόλης κατά τις βραδινές, κυρίως, ώρες οπότε και παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς από αγνώστους συζήτησαν ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, και κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, από τη λήξη της σχολικής χρονιάς και έπειτα έχουν καταγραφεί στην πόλη περιπτώσεις όπου άγνωστοι εισβάλλουν στις αυλές των σχολείων τις νυχτερινές ώρες προκαλώντας ζημιές όχι μόνο στις σχολικές μονάδες, αλλά και σε ιδιωτικές περιουσίες πολιτών πέριξ των σχολείων.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους διοικητές που άμεσα, μέσα σε λίγα 24ωρα από το αίτημα που τους καταθέσαμε, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πραγματοποιήσαμε αυτή τη σύσκεψη προκειμένου να βρούμε τρόπους να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας στο Ηράκλειο. Είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε την πόλη μας να έχει ζωντάνια, ιδίως από τους νέους. Όμως υπάρχει ένα όριο όταν κάποιος εισβάλλει παράνομα σε χώρο που δεν πρέπει να βρίσκεται και, επιπλέον, όχι μόνο δημιουργεί όχληση αλλά, επιπλέον, καταστρέφει την περιουσία των συμπολιτών του. Ζήτησα από την Αστυνομία – και οι διοικητές το αποδέχθηκαν – να εντατικοποιήσουν τις περιπολίες στα σημεία που σημειώνονται τέτοιες συμπεριφορές προχωρώντας, σε πρώτη φάση, σε συστάσεις. Εάν όμως κάποιοι επιμείνουν σε αυτή την τακτική να μην σέβονται τα δικαιώματα και την περιουσία του άλλου, να είναι σίγουροι ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με το Νόμο», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου μετά τη συνάντηση.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Παλλήνης: Εντάσσει στο σχέδιο πόλης περιοχές του Γέρακα

Αντιπυρική περίοδος: Επιχορήγηση 320.000 ευρώ σε Κηφισιά, Διόνυσο και ΣΠΑΠ για καθαρισμούς και διανοίξεις οδών

Άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου