Έκτακτες επιχορηγήσεις 5,62 εκατ. ευρώ κατανεμήθηκαν σε 48 Δήμους και 7 Συνδέσμους Δήμων, με σκοπό την ενίσχυση της αντιπυρικής περιόδου, μετά από απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Ανάμεσα στους Δήμους και αυτοί της Κηφισιάς (100.000€) και του Διονύσου (140.000€), ενώ 80.000 ευρώ δόθηκαν και στον ΣΠΑΠ.

Σκοπός της οικονομικής στήριξης είναι η στοχευμένες δράσεις για καθαρισμούς και διανοίξεις οδών σε Δήμους και Συνδέσμους Δήμων που έχουν περιοχές υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές, μέσω της πρόνοιας του καθεστώτος ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι, για τη φετινή χρονιά, το Υπουργείο Εσωτερικών ενίσχυσε την Αυτοδιοίκηση πολύ νωρίτερα και με πολύ περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χρονιά, σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος ύψους περίπου 72 εκατ. ευρώ με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, για τον καθαρισμό των δασών μας.

Ήδη από τα τέλη Μαρτίου υπεγράφη η κατανομή συνολικού ποσού ύψους 16,9 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) στους Δήμους της χώρας για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας. Επιπροσθέτως, επιχορηγήθηκαν οι Σύνδεσμοι Δήμων της Αττικής με συνολικό ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα:

Άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου

Οι πληρωμές της εβδομάδας από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ

Πλήρης οδηγός για Power Pass, Fuel Pass 2 και επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών