«Πράσινο φως» στην χρηματοδότηση της αγοράς των 27 στρεμμάτων και των κτηρίων που βρίσκονται εντός των ορίων του κτήματος Φιξ, με τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής να βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόκτησή του.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι «με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην τελευταία του συνεδρίαση εγκρίθηκαν οι νέοι όροι της σύναψης δανειακής σύμβασης, από την όποια θα προκύψει η αποζημίωση των τωρινών ιδιοκτητών του Φιξ, θυμίζουμε, με 5 εκατομμύρια ευρώ, το χαμηλότερο τίμημα που έχει προκύψει ποτέ από την σχετική διαπραγμάτευση».

Η απόφαση του Δ.Σ. θα αποσταλεί άμεσα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον τυπικό έλεγχο, με την ολοκλήρωση του οποίου θα ανάψει το «πράσινο φως» για την απόκτηση του Κτήματος Φιξ από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής μετά από δεκαετίες προσπαθειών και το άνοιγμα της πόρτας του ώστε να μπορούν να το χαίρονται οι Ηρακλειώτες ως πάρκο πρασίνου, πολιτισμού και ιστορίας του τόπου, όπως υπογραμμίζει η δημοτική αρχή.

Ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος δηλώνει σχετικά:

«Βήμα, βήμα, μεθοδικά και σταθερά, προχωράμε στο πλάνο της απόκτησης του κτήματος Φιξ με τις δυνάμεις του Δήμου, ώστε να το αποδώσουμε στους δημότες. Σε μία ακόμα ιστορική απόφαση στο Δ.Σ., ορίσαμε τον τρόπο αγοράς ώστε να αποζημιώσουμε τους τωρινούς ιδιοκτήτες με το ιστορικά χαμηλότερο τίμημα που έχουν αξιώσει ποτέ, κάτι που πετύχαμε μέσα από σοβαρή διαπραγμάτευση. Θέλω για ακόμα μια φορά να ευχαριστήσω έναν – έναν τους δημοτικούς συμβούλους που από την πρώτη στιγμή στηρίζουν αυτή την προσπάθεια»

Διαβάστε περισσότερα:

90 Short Stories for Better Business: Ένα βιβλίο που θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις να γίνουν καλύτερες

Βουτιά στο κενό από μπαλκόνι εμπορικού κέντρου των Βορείων Προαστίων έκανε 38χρονος

Μετέωρα: Ο αληθινά κρυμμένος επίγειος παράδεισος, στη Θεσσαλία