Μετά από ενδελεχή αξιολόγηση εγκρίθηκε και υλοποιήθηκε για τους πρώτους 52 πληγέντες, η καταβολή οικονομικής ενίσχυσης ποσού 53.256 ευρώ, ως αποζημίωση για τις επιπτώσεις από το καιρικό φαινόμενο «Μήδεια» (για επισκευαστικές εργασίες σε κατοικίες που υπέστησαν ζημιές καθώς και για κάλυψη πρώτων βιοτικών αναγκών) στον Δήμο Διονύσου.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία, με την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης σε πάνω από 610 δικαιούχους σύμφωνα με εισοδηματικά κριτήρια (για την κάλυψη των πρώτων βιοτικών αναγκών). Σημειώνουμε ότι οι όποιες καθυστερήσεις παρατηρούνται στην ακολουθούμενη διαδικασία, οφείλονται στην υποχρέωση συγκέντρωσης και διασταύρωσης των απαιτούμενων παρεχόμενων στοιχείων (iban κλπ).

Ο Δήμος Διονύσου είναι ο μοναδικός Δήμος που επιχορηγήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών με 490.000 ευρώ για την καταβολή αποζημιώσεων λόγω της «Μήδειας», ενώ πρωτοστάτησε με πολλαπλά αιτήματά του σε συναρμόδια υπουργεία και φορείς για να καταστεί εφικτή η αποζημίωση, για πρώτη φορά, φυσικών καταστροφών λόγω χιονόπτωσης, επισημαίνει η δημοτική αρχή.

Διαβάστε περισσότερα:

Αλλάζουν από αύριο οι ώρες κοινής ησυχίας

Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης: Δωρεάν rapid tests και μετρήσεις σακχάρου, πίεσης κ.α. την Κυριακή 3 Απριλίου

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Πως θα ελαφρύνετε το εκκαθαριστικό σας – Οι κωδικοί – κλειδιά