Δήμος Ηρακλείου Αττικής : Δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πέντε δημοτικούς χώρους – Πως θα σερφάρετε

Δωρεάν και απεριόριστη πρόσβαση στο διαδίκτυο μπορούν να έχουν πλέον οι Ηρακλειώτες σε πέντε πρώτα σημεία κοινόχρηστων – δημοτικών χώρων χάρη στα αντίστοιχα hotspots που εγκατέστησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, αξιοποιώντας το πρόγραμμα WiFi4EU.

Η είσοδος γίνεται μέσα από το wifi menu της συσκευής του χρήστη (smartphone, tablet, laptop κ.λπ.), επιλέγοντας το σημείο WiFi4EU και ακολουθώντας μερικές απλές οδηγίες επί της οθόνης για τη σύνδεση. Έτσι, σε λιγοστά μόνο βήματα, οι πολίτες μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο ακόμα και όταν βρίσκονται έξω στην πόλη, σερφάροντας σε ιστοσελίδες και εφαρμογές χωρίς να χαλάνε τα δεδομένα του προγράμματος της κινητής τους.

Στην πρώτη φάση του προγράμματος σημεία πρόσβασης τοποθετήθηκαν στις εξής πλέον πολυσύχναστες περιοχές του Ηρακλείου:

Κεντρική πλατεία.
Αγία Τριάδα.
Πολιτιστικό Πολύκεντρο, Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Πάρκο οδού Πεύκων.
Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου οδού Πρασίνου Λόφου.
Το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί η δυνατότητα επέκτασης των hotspots και σε άλλα σημεία της πόλης.

Το WiFi4EU είναι χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το οποίο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διεκδίκησε και πέτυχε να κερδίσει voucher για την εγκατάσταση της απαραίτητης υποδομής για τη δημόσια και ελεύθερη πρόσβαση στο internet.

«Το διαδίκτυο είναι σήμερα ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, χρήσιμο και πολύτιμο εργαλείο γνώσης, πληροφόρησης και επικοινωνίας εάν, βέβαια, το αξιοποιείς λελογισμένα και συνετά. Μέσα από το WiFi4EU, πρόγραμμα το οποίο διεκδικήσαμε και πετύχαμε να φέρουμε στον Δήμο μας, δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους δημότες να χρησιμοποιούν τις φορητές συσκευές τους για πρόσβαση στον κόσμο του internet ακόμα και όταν είναι έξω για τη δουλειά, τη βόλτα, τις αγορές τους, ελεύθερα, δωρεάν, απεριόριστα» αναφέρει σχετικά ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

Διαβάστε περισσότερα:

James Webb: Ιστορική εκτόξευση του μεγαλύτερου και ισχυρότερου διαστημικού τηλεσκοπίου (vids) (pics)

Πληρωμές: Ποια επιδόματα πιστώνονται αυτή την εβδομάδα – Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους

10.000 αστυνομικοί στους δρόμους για την τήρηση των μέτρων

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις