Έτοιμα για τους μικρούς μαθητές τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Διονύσου καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, στο πλαίσιο της επανέναρξης λειτουργίας τους, την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021.

Ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, τους Διευθυντές των Σχολείων, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους Συλλόγους Γονέων, έχει συμβάλει όλο αυτό το διάστημα στην εξασφάλιση των απαραίτητων συνθηκών ασφάλειας και ομαλότητας (συνεχείς καθαρισμοί και απολυμάνσεις όπου απαιτείται, προμήθεια μασκών και αντισηπτικών, υγειονομικά πρωτόκολλα κλπ).

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νίκος Καρυστινός, η Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αλεξάνδρα Τόκα, ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νίκος Κοκκαλάς μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., οι συναρμόδιοι Αντιδημάρχοι, όλες οι Δημοτικές Υπηρεσίες αλλά και προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, είναι σε συνεχή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος ή δυσλειτουργίας που τυχόν προκύψει.

Είμαι βέβαιος ότι εφόσον συνεχίσουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα χωρίς εκπτώσεις ή εξαιρέσεις, όλα θα πάνε καλά. Εμείς ως Δήμος Διονύσου οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση, δεδομένου ότι τα δεδομένα με τον Covid-19 συνεχώς μεταβάλλονται, δήλωσε ο κ. Καλαφατέλης.

«Θα ήθελα όμως να υπογραμμίσω ότι η αρμοδιότητα για την πιθανή αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων κάθε τύπου και βαθμίδας ανήκει αποκλειστικά στα Υπουργεία Παιδείας & Θρησκευμάτων και Υγείας, ύστερα από γνώμη της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Εύχομαι δύναμη και αισιοδοξία σε παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς. Καλή Αρχή ! Όλοι μαζί στο τέλος θα τα καταφέρουμε !», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Νέα παράταση μέχρι τις 18 Ιανουαρίου – Τι ανοίγει από Δευτέρα

Νερό με λεμόνι: Τα απίστευτα οφέλη του στην υγεία και την ομορφιά

Η πανδημία αλλάζει τον χάρτη της Αγοράς: Μαζικό «μπάσιμο» σε skroutz – public