Εικόνες απείρου κάλλους, οι οποίες δείχνουν, μάλλον, αδυναμία της δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί την αποκομιδή των μπαζών και των κηπαίων, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις αδιαφορία των πολιτών, θα αντικρίσει κάποιος σε πολλά σημεία, κάνοντας μία βόλτα στη Νέα Ερυθραία. Το vupu.gr πραγματοποίησε αυτοψία μετά από καταγγελίες κατοίκων της περιοχής προς τη σελίδα μας.

Ίσως είναι από τις φορές όπου για την κατάσταση που επικρατεί, υπάρχει «σύμπραξη» των δύο πλευρών. Δημοτικής Αρχής και μερίδας πολιτών.

Οδός Γυμναστηρίου

Οι πολίτες, από την πλευρά τους, για να ξεφορτωθούν σκουπίδια, κηπαία και μπάζα αδιαφορούν για τους συμπολίτες τους και δείχνουν ασέβεια προς τη γειτονιά την οποία κατοικούν και το περιβάλλον, ενώ η δημοτική Αρχή δείχνει αδυναμία να διαχειριστεί την κατάσταση.

Συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως & Βρυούλων

Συμβολή των οδών Κωνσταντινουπόλεως & Βρυούλων

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι κατά την προηγούμενη θητεία της δημαρχίας του νυν Δημάρχου Γιώργου Θωμάκου, υπήρχε εβδομαδιαίο πρόγραμμα το οποίο ενημέρωνε τους πολίτες ότι σε συγκεκριμένη μέρα (την ίδια ημέρα), κάθε εβδομάδα, γίνεται αποκομιδή κηπαίων στην περιοχή τους.

Οδός Καστρίτσας

Με αυτό τον τρόπο καλούσε «υποχρέωνε» τους πολίτες σε ένα πρόγραμμα, ώστε να εκτελέσουν κηπευτικές εργασίες και να βγάζουν τα κηπαία τους την προηγούμενη ημέρα, ώστε να μη μένουν για μέρες έξω από τα σπίτια και καταλαμβάνουν χώρο από το πεζοδρόμιο ή το δρόμο.

Οδός Δελφών (δάσος Φασιδέρη)

Πλέον ο ενδιαφερόμενος πολίτης θα πρέπει να ακολουθήσει μία διαδικασία την οποία σε πολλές περιπτώσεις δεν το κάνει. Θα πρέπει ουσιαστικά να κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού, πριν εκτελέσει τις εργασίες για να προγραμματιστεί από την αρμόδια Υπηρεσία να περάσει φορτηγό.

Οδός Δελφών (δάσος Φασιδέρη)

«Ενημερώνουμε τον Δήμο για το πότε σκοπεύουμε να κλαδέψουμε  και αφού κλείσουμε ραντεβού συστήνουμε στους κηπουρούς να βγάλουν τα κηπαία μια ημέρα πριν την ημέρα αποκομιδής τους» αναφέρει ο Δήμος στο site, μια διαδοχική σειρά η οποία δυστυχώς δεν τηρείται.

Οδός Δελφών (δάσος Φασιδέρη)

Οδός Δελφών (δάσος Φασιδέρη)