Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η αντιπαράθεση της διοίκησης με τους μηχανικούς στο Δήμο Χαλανδρίου.

Ειδικότερα, με πρόσφατη επιστολή του προς τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, τη διοίκηση του Δήμου και τους κλαδικούς φορείς, ο Σύλλογος Μηχανικών ΠΕ και ΤΕ του Δήμου Χαλανδρίου προχωρά σε σειρά σοβαρών καταγγελιών, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για «υποτιμητική αλλά και αυταρχική συμπεριφορά απέναντι στους εργαζομένους μηχανικούς και των τεσσάρων διευθύνσεων που υπηρετούν».

Μάλιστα, μιλούν για «καθημερινές παρεμβάσεις και  απρεπείς συμπεριφορές οι οποίες δεν τους επιτρέπουν να επιτελέσουν του έργο τους με την απαραίτητη ψυχική και πνευματική ηρεμία, για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου».

Η επιστολή του Συλλόγου

Η διοίκηση, προχώρησε σε εκτενή απάντηση προς τον Σύλλογο, αντικρούοντας τα καταγγελλόμενα, χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει την απάντησή της, όπως ακριβώς είχε κάνει και ο Σύλλογος. Ωστόσο, στο ενδιάμεσο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης, Παναγιώτης Βάσιος, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης «έβγαλε στον αέρα» το θέμα, ζητώντας μάλιστα επίσημη ενημέρωση των δημοτικών παρατάξεων από τον Σύλλογο και χαρακτηρίζοντας ως «άστοχη» την απάντηση της διοίκησης.

Μετά από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου προχώρησε στη δημοσιοποίηση της απάντησής της προς τον Σύλλογο στα τοπικά ΜΜΕ, ενημερώνοντας ταυτοχρόνως ότι αυτή έχει κοινοποιηθεί στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, στην ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, στην ΠΟΜΗΤΕΔΥ, στα μέλη του Συλλόγου και σε όλους τους εργαζομένους του Δήμου Χαλανδρίου.

Στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι το κείμενο του Συλλόγου «δεν περιείχε κανένα συνδικαλιστικό αίτημα προς τη διοίκηση, όπως άλλωστε κανένα τέτοιο δεν έχει διατυπωθεί ούτε εγγράφως ούτε προφορικώς στους λίγους μήνες της ύπαρξης αυτού του Συλλόγου. Αντίθετα, βρίθει βαριών και πλήρως ατεκμηρίωτων χαρακτηρισμών που μάλλον εκθέτει τους συντάκτες του».

Διαβάστε επίσης:

e-ΕΦΚΑ: Στο μισό μειώνεται ο χρόνος χορήγησης των επιδομάτων ασθενείας και μητρότητας

Κορωνοϊός: 2.329 νέα κρούσματα και 26 θάνατοι – Στους 333 οι διασωληνωμένοι

ΕΝΦΙΑ: Ξεκίνησε η ανάρτηση των εκκαθαριστικών – Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερα