«Ισχυρή αντιπλημμυρική θωράκιση έχει πλέον το Χαλάνδρι μετά την ολοκλήρωση και του δεύτερου μεγάλου έργου ομβρίων, αξίας 6.807.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ (κατόπιν «Αντώνης Τρίτσης») του υπουργείου Εσωτερικών» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαλανδρίου.

Το έργο εκτελέστηκε την διετία 2020-2021 και σε συνδυασμό με το αντίστοιχο έργο ύψους 5.350.000 ευρώ που υλοποιήθηκε τη διετία 2017-2019, με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, δημιουργεί μια μεγάλη αντιπλημμυρική ασπίδα 1.800.000 τ.μ.(!) για την πόλη, η οποία καλύπτει 9.500 μέτρα οδικού δικτύου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δύο έργα συνολικού ύψους 12.157.000 ευρώ έμειναν στα χαρτιά 54 χρόνια, μιας και είχαν προβλεφθεί από το 1968 στον πρώην «Οργανισμό Αποχετεύσεως Πρωτευούσης», αλλά δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Στο διάστημα αυτό του μισού αιώνα κατασκευάστηκαν μόνο δύο από τους προβλεπόμενους κεντρικούς αγωγούς και όχι το σύνολο των αγωγών που προέβλεπε η μελέτη που αφορούσε την λεκάνη απορροής του Ποδονίφτη στο Χαλάνδρι.

Στο μεταξύ η πόλη μεγάλωσε, αλλά τα δίκτυα ομβρίων έμειναν ίδια με αυτά του 1968.

Σίμος Ρούσσος: Το Χαλάνδρι οχυρώνεται

«Με απόλυτη επιτυχία και εντός των προβλεπόμενων χρονοδιαγραμμάτων ολοκληρώθηκε και το δεύτερο μεγάλο έργο ομβρίων στην πόλη. Καταφέραμε να υλοποιήσουμε δύο έργα που έμειναν στα χαρτιά μισό αιώνα, επειδή προφανώς τα έργα ομβρίων δεν αυξάνουν τη δημοφιλία των δημάρχων, αφού προκαλούν μεγάλη όχληση κατά την κατασκευή τους, ενώ δεν φαίνονται καθόλου μετά την ολοκλήρωσή τους. Με καθυστέρηση 54 χρόνων, υλοποιήθηκαν τελικά από τη σημερινή διοίκηση, κόντρα στις λυσσαλέες προσπάθειες ματαίωσης τους από την αντιπολίτευση του κ. Γιώργου Κουράση και του κ. Γιώργου Θωμά και από όλους όσοι καταψήφιζαν συστηματικά τα τεχνικά προγράμματα και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα. Το Χαλάνδρι οχυρώνεται με μια τεράστια αντιπλημμυρική ασπίδα 1.800.000τ.μ.. Εκ μέρους όλων των πολιτών του Χαλανδρίου ευχαριστώ τα στελέχη όλων των υπηρεσιών του Δήμου, ιδιαίτερα της Τεχνικής Υπηρεσίας, όπως και τους αντιδημάρχους Κώστα Γερολυμάτο και Έλενα Χριστούλη, για τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση με την οποία συνέβαλαν καθοριστικά στην ολοκλήρωση των έργων», δήλωσε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ανακοινώνοντας την αποπεράτωση των έργων.

Διαβάστε περισσότερα

Πληρωμές: Ο «χάρτης» της ερχόμενης εβδομάδας – Τι πιστώνεται από ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ

Χαλάρωση μέτρων: Επιστροφή προς την κανονικότητα – Τι αλλάζει από σήμερα

Euroferry Olympia: Αποζημιώσεις από την Grimaldi διεκδικούν Έλληνες οδηγοί φορτηγών