Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς έχει ξεκινήσει από αρχές Απριλίου τις προληπτικές αντιπυρικές εργασίες (αποψιλώσεις ξερών χόρτων και κλαδιών κ.ά.) σε περισσότερους από 45 δημοτικούς, κοινόχρηστους και περιαστικούς χώρους. Καθαρισμοί και αποψιλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα (24/5) στο Τρίγωνο Φραγκοπούλου Κάτω Κηφισιάς και στο Αθλητικό Κέντρο Φασίδερι Εκάλης.

Οι εργασίες γίνονται υπό τον συντονισμό του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Νικήτα Κόκκαλη, του προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Πέτρου Παππά και του υπεύθυνου του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας Σταμάτη Ορφανού.

Επίσης, ο Δήμος Κηφισιάς έχει αποστείλει περίπου 2.500 επιστολές σε ιδιοκτήτες οικοπέδων προκειμένου να προβούν στον καθαρισμό τους, υπογραμμίζοντάς τους ότι η μη έγκαιρη συμμόρφωση μπορεί να επιφέρει πρόστιμα. Μάλιστα, οι επόπτες του Δήμου πραγματοποιούν αυτοψίες σε ιδιωτικά οικόπεδα και έχουν αποστείλει τις εισηγήσεις τους για τον καθαρισμό των περιφραγμένων οικοπέδων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπως ορίζει ο νόμος.

Ακόμη, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος της καλής λειτουργίας των πυροσβεστικών κρουνών και έχει αποσταλεί σχετική ενημέρωση στις αρμόδιες υπηρεσίες. Ταυτοχρόνως, έχουν πραγματοποιηθεί οι απαραίτητες συντηρήσεις – επισκευές των υδροφόρων και των βοηθητικών οχημάτων του Δήμου.

Τέλος, έχουν εγκριθεί οι θέσεις για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού πυροπροστασίας και δρομολογούνται οι απαραίτητες διαδικασίες.

«Ο Δήμος Κηφισιάς ζητά τη συνεργασία όλων των πολιτών για την αντιπυρική περίοδο προκειμένου όλοι μαζί να διαφυλάξουμε το πράσινο του Δήμου μας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Διονύσου: Απόλυτα ασφαλές και κατάλληλο το νερό που πίνουν οι κάτοικοι σύμφωνα με τον τακτικό χημικό-μικροβιολογικό έλεγχο

Χαλάνδρι: Εθελοντικός καθαρισμός της Ρεματιάς την Κυριακή 28 Μαΐου

Dentist Pass: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής – Τι πρέπει να ξέρετε