Νέα συνάντηση εργασίας μεταξύ του Προέδρου της Αιγύπτου, κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι με τον Πρόεδρο και Ιδρυτή του Ομίλου Κοπελούζου, κ. Δημήτρη Κοπελούζο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (11/2) στο Κάιρο.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο Πρωθυπουργός, Dr. Μουσταφά Μαντμπουλί, και ο Υπουργός Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Dr. Mohamed Shaker, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η επισκόπηση της προόδου των εργασιών της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Αιγύπτου με την Ελλάδα, το project “GREGY”, που προχωρά με ταχείς ρυθμούς ο Όμιλος, σε συνέχεια ανάλογης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί και τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, την Παρασκευή με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου με τους δύο ηγέτες να συνομιλούν για την πρόοδο του ελληνο-αιγυπτιακού “GREGY Interconnector”, και για τη σημασία του για την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Για τη συνάντηση εργασίας, η Αιγυπτιακή Προεδρία εξέδωσε Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρει: «Το Σάββατο, ο Πρόεδρος Abdel Fattah El-Sisi συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ομίλου Κοπελούζου, κ. Δημήτρη Κοπελούζο. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρωθυπουργός Dr. Moustafa Madbouly, ο Υπουργός Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Dr. Mohamed Shaker και ανώτερα στελέχη του ελληνικού Ομίλου.

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, Ahmed Fahmy, δήλωσε ότι η συνάντηση άγγιξε τις ευκαιρίες συνεργασίας με τον ελληνικό όμιλο για την υλοποίηση έργων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Αίγυπτο και τη μεταφορά της στην Ευρώπη μέσω της Ελλάδας μέσω της ηλεκτρικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών. Αυτό θα μεγιστοποιήσει την αξιοποίηση των σύγχρονων υποδομών που δημιούργησε και ανέπτυξε η Αίγυπτος στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας τα τελευταία χρόνια, εκτός από τους φυσικούς πόρους που διαθέτει, όπως οι αιολικές και ηλιακές πηγές ενέργειας.

Υπήρξε συμφωνία για τη συνέχιση των εν εξελίξει μελετών για την αποκρυστάλλωση της συνεργασίας με τον όμιλο Κοπελούζου για τη δημιουργία έργων παραγωγής και μεταφοράς καθαρής ενέργειας από την Αίγυπτο προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδας, ώστε να εδραιωθεί η θέση της Αιγύπτου ως περιφερειακού κόμβου για την εμπορία όλων των ειδών ενέργειας».

Διαβάστε επίσης:

Ποιος είναι ο άνθρωπος που παίρνει 1.300 δολάρια την ώρα – Έχει αναλάβει να «καθαρίσει» το FTX

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την Alumil στους σεισμόπληκτους

Αποζημίωση 2.000.0000 ευρώ σε πρώην μάνατζερ της Nestle για μπούλινγκ – Με απόφαση δικαστηρίου