Πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε η ελληνική νεοφυής επιχείρηση Docandu, με το οποίο στοχεύει να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά, δίνοντας νέα δυναμική στα φαρμακεία, καθώς τα μετατρέπει σε mini ιατρικά hub.

Το νέο πρόγραμμα, το οποίο έρχεται ως συνέχεια της στρατηγικής συνεργασίας με την Atcare, υλοποιείται αρχικά σε επιλεγμένα φαρμακεία της Αττικής, με δυνατότητα επέκτασης σε συνολικά 3.500 φαρμακεία ανά την Ελλάδα.

Πλέον τα φαρμακεία θα μπορούν να διαθέτουν την premium υπηρεσία της Docandu, δίνοντας στους πελάτες τους και τις οικογένειές τους τη δυνατότητα να μπορούν να συμβουλευτούν έναν γενικό ιατρό της εταιρείας, από όποιο σημείο του πλανήτη και αν βρίσκονται και όποτε τον χρειαστούν μέσα στο 24ωρο.

Επιπλέον, οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν τα ιατρικά τους αρχεία, να ελέγχουν τα συμπτώματα που παρουσιάζουν, μέσω της αξιοπιστίας της εφαρμογής και στη συνέχεια να μιλήσουν δωρεάν με ένα ιατρό της Docandu, ώστε να λάβουν επιστημονική καθοδήγηση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

Μέσω μιας απλής διαδικασίας, κατά την οποία ο πολίτης μπαίνει σε ένα από τα συνεργαζόμενα φαρμακεία, ζητάει να αγοράσει την προπληρωμένη κάρτα της Docandu, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η premium έκδοση.

Η διαδικασία ενεργοποίησης χρειάζεται λιγότερο από 5 λεπτά και ο μέσος χρόνος αναμονής μέχρι την επικοινωνία με τον ιατρό είναι 15 λεπτά, κάτι το οποίο σημαίνει ότι εφόσον ο πολίτης χρειαστεί να πάρει μία πρώτη συμβουλή ιατρού, στο θέμα που αντιμετωπίζει, δεν θα χρειαστεί να περιμένει μέρες μέχρι να επισκεφθεί κάποιον ιατρό, καθώς σε λιγότερο από 20 λεπτά θα μπορεί να συμβουλευτεί έναν ιατρό της Docandu, από την άνεση του σπιτιού του.

Ποια είναι η Docandu

Η Docandu (www.docandu.com), είναι μια ελληνική νεοφυής εταιρεία με έδρα το Λονδίνο και ασχολείται αποκλειστικά στον χώρο της ψηφιακής υγείας. Ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2017 από τους Έλληνες επιστήμονες Δρ. Πέτρο Πανδή, διδάκτωρ μηχανικό βιοτεχνολογίας του Imperial College London, σύμβουλο επιχειρήσεων με εξειδίκευση στην ψηφιακή καινοτομίας, και τον Δρ. Ιωάννη Γεωργόπουλο, παιδοχειρουργό, διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών με κλινικό και ακαδημαϊκό έργο και ενασχόληση με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην ιατρική πράξη.

Η Docandu έχει βραβευθεί σε διαγωνισμούς καινοτομίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Πρόσφατα κέρδισε το δεύτερο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας.

Το 2020, σε διαγωνιστική διαδικασία του Υπουργείου Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης, σε σύνολο 250 εταιρειών, η Docandu κατάφερε να είναι μία από τις 16 εταιρείες που επιλέχθηκε και βραβεύτηκε, ενώ είναι η μοναδική ελληνική νεοφυής επιχείρηση η οποία συμπεριλαμβάνεται στο site του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την εφαρμογή που ανέπτυξε για την αντιμετώπιση του Covid-19.

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπωσιακές εικόνες από τη Suzuki – Ξεκινά την ανάπτυξη ιπτάμενων αυτοκινήτων

Έρευνα της διαΝΕΟσις: Tι πιστεύουν οι Έλληνες το 2022 – Ποιες απόψεις κυριαρχούν

Οι 9 στους 10 καταναλωτές αναμένουν ανατιμήσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία