Ναι, δεν είναι αστείο, αλλά ένα καθόλα σοβαρό, μεγαλόπνοο σχέδιο. Γεγονός που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η Suzuki ανακοίνωσε την έναρξη συνεργασίας με τη SkyDrive.

Η συνεργασία με την, επίσης ιαπωνική, κατασκευάστρια οχημάτων κάθετης προσγείωσης και απογείωσης, περιλαμβάνει την έρευνα και ανάπτυξη (R&D), την παραγωγή αλλά και την προώθηση των ιπτάμενων αυτοκινήτων στο πλαίσιο της αναβάθμισης στο χώρο της αυτοκίνησης και των μετακινήσεων.

Η συνεργασία με τη SkyDrive προσφέρει στη Suzuki ευκαιρίες να εξερευνήσει νέες τεχνολογίες κι ενδεχομένως να προσθέσει την επιλογή των ιπτάμενων αυτοκινήτων ως επιπλέον επιχειρηματική δραστηριότητα μετά τα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες και τις εξωλέμβιες μηχανές θαλάσσης. Τονίζουμε πως η SkyDrive διαθέτει ήδη λειτουργικά πρωτότυπα, τα οποία έχουν πραγματοποιήσει επιτυχείς πτήσεις επίδειξης χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα.

Η πρωτοποριακή συνεργασία των δύο εταιριών θα είναι τόσο τεχνολογική, για την παραγωγή των ιπτάμενων αυτοκινήτων, όσο και εμπορική. Με αφετηρία την αγορά της Ινδίας και αρωγό το περιβαλλοντικό πλάνο της Suzuki για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, οι δυο κορυφαίες ιαπωνικές εταιρείες σχεδιάζουν την ανάπτυξη των πρώτων ιπτάμενων αυτοκινήτων.

Ίσως όχι τυχαία, η Suzuki σχολιάζει ότι “Suzuki και SkyDrive μοιράζονται το ίδιο όραμα για το μέλλον όπου οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν τις αεροπορικές μεταφορές με ιπτάμενα αυτοκίνητα ως μέσο μεταφοράς στην καθημερινή τους ζωή”, τονίζοντας πως “η κατασκευαστική φιλοσοφία της Suzuki να δημιουργεί υψηλής αξίας προϊόντα με σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, βάζει στο επίκεντρο τον πελάτη και μένει συνδεδεμένη με τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, παρέχοντας αξιόπιστες λύσεις που εξυπηρετούν κάθε μορφής κινητικότητα”.

Διαβάστε περισσότερα

Οι 9 στους 10 καταναλωτές αναμένουν ανατιμήσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Δήμος Χαλανδρίου: Αναπτύσσει το δίκτυο ανακύκλωσης τηγανέλαιου

Δήμος Κηφισιάς: Τρόφιμα σε περισσότερες από 200 οικογένειες δικαιούχους