«Τα στοιχεία δείχνουν αυξημένη ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι στιγμής», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως οι περσινοί δικαιούχοι του επιδόματος θα πάρουν προκαταβολή που αντιστοιχεί με το ποσό που πλήρωσαν πέρυσι.

«Αυτό που διαφοροποιείται φέτος είναι πως ανεξάρτητα από την ποσότητα που θα βάλουν οι δικαιούχοι του επιδόματος, που ήταν και πέρσι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, θα δοθούν προκαταβολές ανάλογες με την δαπάνη που έκαναν τον περασμένο χειμώνα και θα γίνει αργότερα συμψηφισμός, εάν δεν καταναλώσουν την ποσότητα πετρελαίου που αναλογεί στην προκαταβολή του επιδόματος», σημείωσε.

Επίδομα θέρμανσης: Οι ημερομηνίες για τις τρεις πληρωμές

Σύμφωνα με τον υπουργό, η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει μέσα στον Νοέμβριο και θα μείνει ανοικτή για αιτήσεις έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Όπως εξήγησε ο κ. Σταϊκούρας, οι πληρωμές θα γίνουν σε 3 φάσεις:

–    στο τέλος Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη πληρωμή,

–    στο τέλος Φεβρουαρίου η δεύτερη πληρωμή,

–    στο τέλος Απριλίου η τρίτη πληρωμή

Τι είπε για το ενδεχόμενο μείωσης ΦΠΑ στα καύσιμα

Ο υπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί ο φόρος στα καύσιμα, ξεκαθάρισε πως αυτό δεν είναι εφικτό να συμβεί, ούτε προσωρινά, καθώς από τον ΕΦΚ στα καύσιμα υπάρχουν έσοδα 1,5 δισ. ευρώ, που δεν μπορούν να βρεθούν από αλλού.

«Τι κάνουμε; Επιστρέφουμε χρήματα στα νοικοκυριά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Παίρνουμε φόρους από όλους και από τον φτωχό που πάει στο βενζινάδικο, αλλά γυρίζουμε χρήματα μόνο στον φτωχό», σημείωσε.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Διονύσου και ΕΥΔΑΠ υπέγραψαν σύμβαση για το έργο των 30 εκατ. για την αποχέτευση στον Άγιο Στέφανο

Μαδέρα: Τι κάνει τα «Πορφυρά νησιά» τα ομορφότερα της Ευρώπης (pics)

Μετέωρα: Ο αληθινά κρυμμένος επίγειος παράδεισος, στη Θεσσαλία