Πρόσφατα αναδείχτηκε, από τα World Travel Awards, για έκτη συνεχή φορά ως ο καλύτερος νησιωτικός προορισμός της Ευρώπης, ενώ μέσα σε διάστημα οκτώ ετών, έχουν λάβει τον τίτλο συνολικά επτά φορές. Ο λόγος για τη Μαδέρα, ένα σύμπλεγμα νησιών στον Ατλαντικό Ωκεανό, των γνωστών και ως Πορφυρών Νησιών.

Βρίσκεται στην Πορτογαλία και με πορτογαλική προφορά είναι γνωστή και ως Μαδέιρα, ενώ τα δύο πιο γνωστά και κατοικημένα νησιά είναι η Μαδέρα και το Πόρτο Σάντο.

Οι θερμοκρασίες παραμένουν ανοιξιάτικες και τους δώδεκα μήνες του χρόνου. Διαθέτει υποτροπικό κλίμα, το οποίο επηρεάζεται από το θερμό ρεύμα του Κόλπου.

Με απίστευτες φυσικές πισίνες από βράχους λάβας, πανέμορφους βράχους με θέα στον ωκεανό και γοητευτικές πόλεις, δεν είναι περίεργο που τα νησιά Μαδέρα θεωρούνται επανειλημμένα ο κορυφαίος νησιωτικός προορισμός στον κόσμο.

Πέρα από τα φημισμένα παγκοσμίως κρασιά του, ο δημοφιλής αυτός προορισμός έχει νησιά και βραχονησίδες με πλούσια βλάστηση, κάτι που κάνει την Μαδέρα να μοιάζει με τον πιο κοντινό σε εμάς τροπικό παράδεισο.

Διαβάστε περισσότερα

Μετέωρα: Ο αληθινά κρυμμένος επίγειος παράδεισος, στη Θεσσαλία

Αλόννησος: Το καταπράσινο Ηλιοδρόμιο των Σποράδων

Νίσυρος: Το νησί της άγριας ομορφιάς και νεότερο ηφαιστειακό κέντρο της Ελλάδας