Σε παράταση του προγράμματος «Νέο Εξοικονομώ 2021» κατά τουλάχιστον 2 εβδομάδες προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου και, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η πλατφόρμα θα έκλεινε στις 3 Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών για συμμετοχή στο πρόγραμμα, «δείχνει» παράταση για το «Εξοικονομώ».

Από τις 13 Δεκεμβρίου που άρχισε να «τρέχει» το Πρόγραμμα έως και σήμερα έχουν υποβληθεί 20.000 αιτήσεις με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Άλλες 50.000 αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παραμένουν ανοιχτές καθώς βρίσκονται σε διάφορα στάδια προετοιμασίας και επεξεργασίας και δεν έχουν υποβληθεί οριστικά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, μάλιστα, μέχρι να κλείσει η πλατφόρμα θα υποβληθούν ακόμη 20.000 αιτήσεις.

Αναζητείται φόρμουλα για να γίνουν περισσότεροι οι δικαιούχοι

Ο στόχος που έχει τεθεί από την κυβέρνηση για το νέο «Εξοικονομώ», συνολικού προϋπολογισμού 632 εκατ. ευρώ, είναι η ενεργειακή αναβάθμιση 55.000 νοικοκυριών.

Και καθώς ο αριθμός των πολιτών που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εκτιμάται ότι μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και τους 90.000, το οικονομικό επιτελείο αναζητά κονδύλια προκειμένου να ενταχθούν στο νέο «Εξοικονομώ» όλες οι κατοικίες που θα πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος.

Διαβάστε περισσότερα:

Δωρεάν rapid test στα Βριλήσσια στις 26 Ιανουαρίου

Δήμος Διονύσου: Σε «κατάσταση συναγερμού» για την κακοκαιρία – Αδέσποτα, θερμαινόμενοι χώροι, αλάτι, ευπαθείς ομάδες, εθελοντές

Δήμος Βριλησσίων: Επί ποδός για την κακοκαιρία – Όλα τα σημεία που θα διαθέσει αλάτι