«Παρά το δυσμενές κλίμα που επικρατεί λόγων της πανδημίας του COVID-19, ευτυχώς  έχουμε διαπιστώσει πως οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, “αυξάνει” τις εγκυμοσύνες» τονίζει ο  Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών,  Νικόλαος Σκαρτάδος.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι «αυτό δεν οφείλεται σε κανέναν άλλο λόγο, πλην της γενικής ευφορίας που υπάρχει αυτές τις μέρες, στη γενική χαλάρωση, τις αργίες, τα αναμμένα τζάκια, το κόκκινο κρασί και τα πολλά πικάντικα εδέσματα, αλλά και τα γλυκά με τα οποία στολίζεται παραδοσιακά το εορταστικό τραπέζι».

Νικόλαος Σκαρτάδος, Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος και Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τα ρεβεγιόν και οι οικογενειακές συγκεντρώσεις είναι γνωστό πως και φέτος θα είναι υπό το κράτος των μέτρων προφύλαξης, των προαιρετικών διαγνωστικών tests αλλά και την κατά το δυνατόν αποφυγή υπερβολικά στενών επαφών με καλεσμένους.

«Ο λόγος είναι ως γνωστόν, το… πάρτι που συνήθως κάνει ο κορωνοϊός όταν συγκεντρώνονται πολλά άτομα και ανταλλάσσουν αγκαλιές και φιλιά», προσθέτει ο κ. Σκαρτάδος.

«Παράλληλα», συνεχίζει, «αύξηση της λίμπιντο ναι, οι γυναίκες όμως που επιθυμούν αυτή η περίοδος να συνδυαστεί με το ευτυχέστερο γεγονός της ζωής τους, πρέπει να μην ξεχνούν πως στη συνέχεια  τα τσουγκρίσματα των ποτηριών θα πρέπει να γίνονται με μέτρο και φυσικά θα πρέπει να είναι φειδωλές στο γέμισμα του πιάτου τους, γιατί ο μύθος που θέλει τις εγκύους να ‘’τρώνε για δύο’’, απλά είναι μύθος».

Διαβάστε περισσότερα

Τρέξιμο και διατροφή: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε

Μεταβιβάσεις ακινήτων: Παράταση μέχρι 31 Ιανουαρίου για φθηνές μεταβιβάσεις – Τι προβλέπει η τροπολογία

ΟΑΕΔ: Επίδομα 200 ευρώ για μακροχρόνια ανέργους – Οι προϋποθέσεις