Γνωστοί στην τοπική κοινωνία για την μπάντα κρουστών τους, οι Πρόσκοποι Αμαρουσίου έκλεψαν και πάλι την παράσταση, αυτή τη φορά δημιουργώντας τη μεγαλύτερη προσκοπική μπάντα όλων των εποχών, αποσπώντας τα χειροκροτήματα του κόσμου, κατά την παρέλαση της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Με 70 κρουστά, τα οποία έπαιζαν αυτοδίδαχτα μέλη των Προσκοπικών Συστημάτων Αμαρουσίου κάθε ηλικίας (από 7 ετών και άνω) και άλλα τόσα πεζοπόρα μέλη, η μπάντα απέσπασε την προσοχή του κοινού, για την άρτια παρουσία, τον συγχρονισμό της και το μέγεθός της.

Η προσκοπική μπάντα (κρουστών) Αμαρουσίου αποτελεί μία από τις παλαιότερες στην Ελλάδα, καθώς έκανε την εμφάνισή της μετά τον εμφύλιο, την περίοδο που τα τοπικά προσκοπικά συστήματα αναδιοργανώνονται και αρχίζουν να εμφανίζουν ιδιαίτερη ανάπτυξη (δεκαετία 1950-1960).

Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την ίδρυση του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου, κατά τη φετινή παρέλαση, στην μπάντα κρουστών συναντήθηκαν και συμπαρέλασαν πολλές γενιές προσκόπων, όπου η κάθε προγενέστερη γενιά ήταν «δάσκαλοι» της επόμενης στην εκμάθηση κρουστών.

Είναι δε εντυπωσιακό ότι, οι ίδιες «μάρκες», όπως λένε οι πρόσκοποι τους 8 διαφορετικούς ρυθμούς που παίζουν, έχουν μείνει αναλλοίωτες από την πρώτη προσκοπική μπάντα του Αμαρουσίου μέχρι σήμερα περίπου 70 χρόνια μετά, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί ή έχουν επηρεάσει και όλες τις μπάντες των σχολείων ή οργανώσεων του Αμαρουσίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαρούσι αποτελεί έναν από τους δήμους με την μεγαλύτερη προσκοπική ιστορία στην Ελλάδα. Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του 2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου και 107 χρόνια από την ίδρυση του 1ου Συστήματος (1915). Μαζί με το νεότερο 3ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αμαρουσίου λειτουργούν 3 Συστήματα (τοπικά τμήματα προσκόπων όλων των ηλικιών).

Την διοργάνωση και συντονισμό της φετινής παρέλασης ανέλαβε το 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου με Αρχηγό τον Γιάννη Γεωργόπουλο, με τη συνεργασία του 1ου Συστήματος με Αρχηγό της Λιλή Κοκκοτή, του 3ου Συστήματος Αεροπροσκόπων με Αρχηγό τον Νίκο Μπόγδανο και την Ένωση Παλαιών Προσκόπων Αμαρουσίου με Αρχηγό τον Κώστα Βενέτη.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους Προσκόπους του Αμαρουσίου μπορείτε να επικοινωνήσετε στα παρακάτω στοιχεία:

1ο ΣΠ Αμαρουσίου – 6970951530

2ο ΣΠ Αμαρουσίου – 6973388213 (www.2spa.gr)

3ο Σ. Α/Π Αμαρουσίου – 6944781451

Ένωση Παλαιών Προσκόπων Αμαρουσίου – 6932900222