Περισσότερες από 45 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν στην εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσαν το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», την Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ),στο Κλειστό του Πανελλήνιου Γυμναστικού  Συλλόγου.

Στην αιμοδοσία συμμετείχαν και έδωσαν αίμα και διακεκριμένοι αθλητές, ενώ οι φιάλες προορίζονται για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος που έχει δημιουργηθεί από το Μάιο 2020 με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των συμπολιτών μας.

«Η θερμή ανταπόκριση των πολιτών στην πρωτοβουλία μας, μας δίνει δύναμη και θάρρος να συνεχίσουμε αυτή την προσφορά αγάπης, στηρίζοντας το υγειονομικό σύστημα της χώρας να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες αυτής της κρίσιμης περιόδου. Σε αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, συμβάλλοντας έμπρακτα στη μεγάλη εθνική μάχη. Λίγα λεπτά είναι αρκετά για να συμβάλουμε σε μια εθνική προσπάθεια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Το αίμα θα διατεθεί στην Υπηρεσία  Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» το οποίο και παρείχε τον αναγκαίο εξοπλισμό και το νοσηλευτικό προσωπικό για την αιμοδοσία.