Συνεχίζεται το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ Δήμου Χαλανδρίου και Περιφέρειας Αττικής, για τις ζημιές στο αρδευτικό σύστημα στην πλατεία Φλύας, με την… κόντρα να μεταφέρεται στην lifestyle σκηνή και το ουσιαστικό πρόβλημα να «παρακολουθεί στην εξέδρα».

Συγκεκριμένα, μετά την έντονη αντίδραση του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής Χάρη Ρώμα, για τη διαρροή στην οδό Παλαιολόγου, στο ύψος της πλατείας Φλύας (πρώην Κέννεντυ), η αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Έλενα Χριστούλη, θέλησε να δώσει τη δική της οπτική, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων «Xαιρόμαστε που ο κ Ρώμας κατάφερε να βρει χρόνο ανάμεσα στις δεκάδες φωτογραφήσεις του σε lifestyle περιοδικά και κανάλια για να ασχοληθεί με το πως ποτίζονται τρία παρτέρια στο τέρμα της Παπανικολή – Παλαιολόγου», και τον κ Ρώμα να ανταπαντά «Τα ειρωνικά της σχόλια είναι σημάδι πανικού και σαθρής χάραξης αγώνα αντιπαλότητας που μόλις ξεκίνησε».

Έλενα Χριστούλη: Ο κ Ρώμας επιδεικνύει άγνοια σχετικά με τις αρμοδιότητες οδικών δικτύων

«Xαιρόμαστε που ο κ Ρώμας κατάφερε να βρει χρόνο ανάμεσα στις δεκάδες φωτογραφήσεις του σε lifestyle περιοδικά και κανάλια για να ασχοληθεί με το πως ποτίζονται τρία παρτέρια στο τέρμα της Παπανικολή – Παλαιολόγου. Θα χαιρόμασταν περισσότερο αν ασχολούνταν και με το πώς η Περιφέρεια ΔΕΝ ποτίζει τα τελευταία χρόνια ΟΛΟΚΛΗΡΗ την νησίδα της Παπανικολή, μήκους σχεδόν 2,5 χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να έχει ξεραθεί το γκαζόν.

Δυστυχώς γι’ αυτόν αν και ασχολείται δεύτερη φορά με τον συγκεκριμένο δρόμο (η πρώτη ήταν στην χιονόπτωση “Ελπίς”) εξακολουθεί να επιδεικνύει, ασυγχώρητη για αιρετό, άγνοια σχετικά με τις αρμοδιότητες οδικών δικτύων και τις επιτρεπόμενες ενέργειες του δήμου και της Περιφέρειας Αττικής.

Ας ρωτήσει λοιπόν ο κ. Ρώμας κάποιον, καλύτερα ενημερωμένο από τον ίδιο, αντιπεριφερειάρχη, για να του επιβεβαιώσει ότι η Παπανικολή-Παλαιολόγου, όπως άλλωστε και η Εθνικής Αντιστάσεως, η Πεντέλης και η Α. Παπανδρέου ανήκουν στο οδικό δίκτυο αποκλειστικής ευθύνης της Περιφέρειας Αττικής. Αυτή η ευθύνη δεν αφορά μόνο την αδειοδότηση, τα έργα και την κατάσταση του οδοστρώματος, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο των νησίδων αλλά και ό,τι βρίσκεται κάτω από αυτό.

Καμία παρέμβαση ούτε πάνω, ούτε κάτω από το οδόστρωμα και την νησίδα δεν μπορεί να γίνει από άλλον φορέα η χωρίς την άδεια της Περιφέρειας Αττικής. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Αττικής έχουν παραστεί σε αυτοψίες σε συνεργασία και μετά από αιτήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, προκειμένου να βρεθεί λύση, δυστυχώς χωρίς μέχρι σήμερα αποτέλεσμα. Το ίδιο άλλωστε επιβεβαιώθηκε και στο συμβάν με την καθίζηση, τον Οκτώβριο του 2021, που κράτησε κλειστή την οδό Παλαιολόγου σχεδόν δύο εβδομάδες. Τότε μάλιστα η Περιφέρεια Αττικής, ανταποκρινόμενη στο καθήκον της σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, είχε αποκαταστήσει την σοβαρή βλάβη και υπήρξε σειρά ανακοινώσεων του κ. Περιφερειάρχη για αυτό το θέμα.

Ο Δήμος Χαλανδρίου, ως οφείλει, έχει ενημερώσει την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής για πιθανή διαρροή στο δίκτυο υδροδότησης κάτω από το οδόστρωμα της Παπανικολή – Παλαιολόγου και έχει επισημάνει, υπηρεσιακά, χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημόσιες ανακοινώσεις το πρόβλημα που είναι πιθανόν να προκαλέσει στο κοντινό μέλλον και σοβαρότερα θέματα από το πότισμα τριών παρτεριών στην πλατεία Φλύας  (πρώην πλατεία Κένεντυ).

Γνωρίζουμε ότι μία χρονιά, συστηματική διάβρωση εδαφών δύναται να προκαλέσει φαινόμενα επικίνδυνα για ανθρώπους και περιουσίες. Η περυσινή εμπειρία αποκατάστασης του τεράστιου κρατήρα από διαρροή στον ίδιο δρόμο δείχνει ότι παρόμοια θέματα οφείλει η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού να τα αντιμετωπίζει με αίσθημα ευθύνης και συνεργασίας μακριά από μικροπολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες.

Είναι δικαίωμα του κ. Ρώμα να πιστεύει ότι το θέμα της διαρροής υδάτων και πιθανόν της ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών και πεζών προσφέρεται για την μικροπολιτική προώθηση των προσωπικών του φιλοδοξιών.

Δεν είναι όμως δικαίωμα του να χρησιμοποιεί την ιδιότητά του ως αντιπεριφερειάρχη, για να εκτοξεύει ανυπόστατες κατηγορίες σε αυτοδιοικητικούς και να αντιστρέφει την πραγματικότητα προκειμένου να καλύψει την πλήρη άγνοια του περί θεσμικών αρμοδιοτήτων και την ανυπαρξία των θέσεών του για την πόλη» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η κα Χριστούλη.

Χάρης Ρώμας: Ο πανικός δεν είναι ο καλύτερος σύμμαχος

«Η κυρία Χριστούλη αντί να αναφερθεί στην πετυχημένη καλλιτεχνική μου πορεία  πολλών χρόνων με διαχρονικές δουλειές που έχει αγαπήσει  το πανελλήνιο, προτίμησε να σχολιάσει «lifestyle» φωτογραφήσεις και συνεντεύξεις για να υποτιμήσει το αυταπόδεικτο. Πετυχαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Τα ειρωνικά της σχόλια είναι σημάδι πανικού και σαθρής χάραξης αγώνα αντιπαλότητας που μόλις ξεκίνησε. Καθόλου δεν με φοβίζουν οι φωνές όποιων ανησυχούν για τις καρέκλες τους(και καλά κάνουν  γιατί θα με βρουν  έτσι κι αλλιώς απέναντι τους στην συνέχεια).

Πρώτα απ’ όλα εύχομαι αυτά που καθημερινά εδώ και μήνες μου καταγγέλονται από δημότες του Χαλανδρίου για κακοτεχνίες, δουλειές του ποδαριού με ό,τι πιο φθηνό υπάρχει, να μην είναι στο μέγεθος των αναφορών τους.

Όσο για το συγκεκριμένο πρόβλημα, για το οποίο «διασταυρώνουμε ξίφη» επαναλαμβάνω ότι η ευθύνη συντήρησης και λειτουργίας του δικτύου άρδευσης ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ. Επειδή εικάζουμε ότι το πρόβλημα εστιάζεται εκεί ας ζητήσει η κυρία Χριστούλη, ως εκπρόσωπος τεχνικών έργων του δήμου, άδεια εκσκαφής από την Περιφέρεια που πράγματι έχει στην αρμοδιότητα της αυτό τον δρόμο ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ  ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ  ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ.

Έχω την αλληλογραφία μας με τους εκπροσώπους του δήμου Κηφισιάς που έπραξαν ακριβώς το ίδιο. Και τον αριθμό αδείας που τους δώσαμε για να προχωρήσουν στην αυτοψία και επιδιόρθωση του δικτύου.

Τέλος αναφέρω στην εν λόγω κυρία (πράγμα το οποίο θα κάνω και σε lifestyle συνεντεύξεις) ότι αποφάσισα να μην πρωταγωνιστήσω στην καινούργιο τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζουμε με την Άννα Χατζησοφιά και να ζητήσω από κορυφαίο συνάδελφο να υποδυθεί τον ρόλο μου. Ακριβώς για να έχω τον χρόνο να ΜΕΛΕΤΗΣΩ ΕΝΔΕΛΕΧΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΛΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΜΟΥ.

Έχουμε πάνω από ένα χρόνο μπροστά μας γιά να προετοιμάσουμε την πρόταση μας για ένα δήμο ξεχωριστό, πρωτοπόρο και πρότυπο. Άλλωστε έχω θεσμικό ρόλο στην αυτοδιοίκηση Β βαθμού πάνω από τρία χρόνια και μαθαίνω δίπλα σε άξιους δασκάλους τους μηχανισμούς προσφοράς στα “κοινά”», αναφέρει στην απάντησή του προς την κα Χριστούλη, μετά τις θέσεις που εξέφρασε αναφορικά με το πρόβλημα της Παπανικολή – Παλαιολόγου.

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης: Ο Γιώργος Πετρίδης δωρίζει γλυπτό του «Η Καταστροφή»

Χαλάνδρι: Ανοιχτός ο κλιματιζόμενος χώρος στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου από τις 18 Αυγούστου

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία ενόψει του καύσωνα και των καταιγίδων