Σε μία συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση με εξέχουσα πολιτιστική σημασία προχώρησε ο καταξιωμένος γλύπτης Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος δωρίζει στη Δημοτική Ενότητα του Νέου Ψυχικού το έργο του «Η Καταστροφή», το οποίο είναι αφιερωμένο στη Μικρασιατική Καταστροφή, όπως αναφέρει η δημοτική αρχή.

Ο Γιώργος Πετρίδης, ο οποίος είναι κάτοικος Φιλοθέης και δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο εξωτερικό, γνωστοποίησε την απόφαση του με επιστολή του στον δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη. Όπως σημείωσε ο δήμαρχος κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, στην επιστολή του ο Γιώργος Πετρίδης, τονίζει ότι παρακολούθησε τις πρόσφατες εκδηλώσεις του Δήμου για τα 100 χρόνια από τον ξεριζωμό του Ελληνισμού από τη Μικρά Ασία.

Το γλυπτό ονομάζεται «Η Καταστροφή» και πρόκειται για προτομή της γυναίκας της Σμύρνης, ύψους 80 εκατ. που εκτίθεται αυτή την εποχή στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον με άλλα γλυπτά της ενότητας έργων του με τον τίτλο «Ελληνικές Προτομές» – Προσωπική Εξερεύνηση της Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού των τελευταίων 2.500 χρόνων», την οποία επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ και η οποία έχει μεγάλη προσέλευση όχι μόνο Ελληνικού αλλά και Αμερικανικού κοινού.

Τέλος, η δημοτική αρχή σημειώνει ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε ομόφωνα τη δωρεά του γλύπτη Γεωργίου Πετρίδη στην Κοινότητα Νέου Ψυχικού. Πλέον το θέμα παραπέμπεται στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο θα λάβει και την τελική απόφαση.

Διαβάστε περισσότερα:

Χαλάνδρι: Ανοιχτός ο κλιματιζόμενος χώρος στο ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου από τις 18 Αυγούστου

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία ενόψει του καύσωνα και των καταιγίδων

Αυτοκίνητο κατέληξε στη θάλασσα στη Βραυρώνα όταν οι επιβάτες το άφησαν να πάνε για μπάνιο