Οδική παρέμβαση σε ένα σημείο όπου σημειώνονται τροχαία δυστυχήματα στον Άγιο Στέφανο, πραγματοποίησε συνεργείο της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης της σηματοδοτούμενης διάβασης πεζών στη Λεωφόρο Τραπεζούντος στο ύψος της οδού Λιβερών, έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στεφάνου.

Ειδικότερα, έγινε αντικατάσταση των υφιστάμενων φωτεινών σηματοδοτών με λαμπτήρες πυράκτωσης με σηματοδότες led, οι οποίοι παρέχουν πολύ υψηλότερη φωτεινότητα (τουλάχιστον τριπλάσια) ενώ προσφέρουν πολύ καλύτερη θέαση στους διερχόμενους οδηγούς από μεγάλη απόσταση.

Επίσης εγκαταστάθηκαν νέα σύγχρονα μπουτόν για την ενεργοποίηση του φωτεινού σηματοδότη από τους πεζούς, νέες πληροφοριακές πινακίδες διάβασης πεζών φωτιζόμενες υψηλής αντανακλαστικότητας ενώ έγιναν και διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα.

Όπως σημειώνει η Περιφέρεια, το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο διότι έχουν σημειωθεί τροχαία δυστυχήματα.

Πέραν τούτου, το γεγονός ότι επί της λεωφόρου Τραπεζούντος υπάρχει σχολείο, κατέστησε επιτακτική την ανάγκη αναβάθμισης της εν λόγω διάβασης, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο της οδικής ασφάλειας της οδού για τους μικρούς μαθητές που τη χρησιμοποιούν.

Μάλιστα, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, θα πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Αττικής, επίδειξη σωστής χρήσης της διάβασης, στους μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Στεφάνου.

Όπως επεσήμανε ο περιφερειάρχης «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε καθημερινά για την προάσπιση της οδικής ασφάλειας και τη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδικού δικτύου της Αττικής. Η προστασία της ζωής των πολιτών είναι για εμάς προτεραιότητα αδιαπραγμάτευτη και σ’ αυτό το πλαίσιο έχουμε διαμορφώσει ένα στρατηγικό σχέδιο οδικών παρεμβάσεων που αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν το οδικό μας δίκτυο».

Διαβάστε επίσης:

e-ΕΦΚΑ: Παράταση στην πληρωμή των εισφορών Σεπτεμβρίου

Zero Stray Academy: Ο φορέας που εκπαιδεύει δωρεάν τους δήμους για τη διαχείριση των αδέσποτων

Δήμος Χαλανδρίου: Ξεκινά έργο της ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων – Ποια σχολεία εντάσσονται στο πρόγραμμα