Στις αρχές του 2022 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της νέας γραμμής μετρό 4 ‘Αλσος Βείκου – Γουδή, ενώ το καλοκαίρι του ίδιου έτους θα ολοκληρωθεί η γραμμή μέχρι τον Πειραιά.

Αυτά ανέφερε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ‘Αβαξ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη νέα γραμμή αναμένεται εντός του Μαρτίου η αποστολή του φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά την έγκρισή του η κατάθεση στη Βουλή για κύρωση. Θα ακολουθήσουν μελέτες, παραλαβή των πρώτων σταθμών από το Αττικό Μετρό στα τέλη του 2021 και η έναρξη εργασιών τοποθετείται στις αρχές του 2022.

Τα πρώτα εργοτάξια, όπως εξήγησε ο κ. Μιτζάλης, θα εγκατασταθούν στους σταθμούς Βεΐκου και Κατεχάκη, σημεία από τα οποία θα ξεκινήσουν οι δύο μετροπόντικες.

– Ο Σταθμός Βεΐκου χωροθετείται στη συμβολή της Λεωφ. Ομορφοκκλησιάς (Βεΐκου) με την οδό Τράλλεων στον Δήμο Γαλατσίου. Πατήστε πάνω στο χάρτη για μεγαλύτερη ανάλυση.

– Ο Σταθμός Γουδή χωροθετείται στην πλατεία Ελευθερίας και την οδό Λοχ. Σπηλιωπούλου στον Δήμο Ζωγράφου. Πατήστε πάνω στο χάρτη για μεγαλύτερη ανάλυση. Ο σταθμός αυτός είναι ο τερματικός (προσωρινά έως την επόμενη επέκταση της γραμμής προς Κηφισίας, περνώντας από το Σταθμό Κατεχάκη) αλλά ο μετροπόντικας θα ξεκινήσει από εκεί, πίσω από το parking του Σταθμού Κατεχάκη.

Διαβάστε επίσης:

Έπεσαν οι υπογραφές χρηματοδότησης για τα προγράμματα «Ηλέκτρα» και «Αντώνης Τρίτσης»

Φορολογικές δηλώσεις: Τι αλλάζει σε τεκμήρια και e-αποδείξεις

Οι τέσσερις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομικών για τη στήριξη των τραπεζών