Στην προκήρυξη ανοιχτού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού προσχεδίων, με σκοπό την ανάδειξη της ταυτότητας του Νέου Ψυχικού, προχωρά ο Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του διαγωνισμού, τα τεύχη του οποίου έχουν αναρτηθεί στην ειδική ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε, η προθεσμία υποβολής προτάσεων λήγει την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022 ώρα 14:30.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο

«O Δήμος Φιλοθέης – Ψυχικού συμπληρώνει έναν αιώνα από την οργανωμένη οίκησή του. Μία πορεία εκατό χρόνων που ξεκίνησε από ένα όραμα για το σχεδιασμό ενός πρότυπου οικισμού στο Ψυχικό, που κάλυψε κοινωνικές ανάγκες στο Νέο Ψυχικό, που εξασφάλισε ιδανικές συνθήκες διαβίωσης στα πιο χέρσα εδάφη της Φιλοθέης. Τρία προάστια που ακολούθησαν το ρου της ιστορίας της μητροπολιτικής Αθήνας χωρίς να απωλέσουν τα ενδημικά τους χαρακτηριστικά και ενοποιήθηκαν διοικητικά σχεδόν πριν από μία δεκαετία.

Δημήτριος Γαλάνης, Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού

Ως Δήμαρχος μίας περιοχής – υποδείγματος σχεδιασμού και ανάπτυξης, όπου οι κάτοικοι έχουν διαφυλάξει εδώ και εκατό χρόνια το αρχικό όραμα και σχεδιασμό ενάντια στο ρεύμα της τσιμεντοποίησης και εμπορικοποίησης που κυριάρχησε σε όλη την Ελλάδα, οφείλω να επισημάνω τη σημασία του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού στη διαχείριση του δημόσιου χώρου. Απευθυνόμενος στο ταλέντο και την ευρηματικότητά σας, προσβλέπω σε μία δυνατή ιδέα, με όραμα για το μέλλον, σε «μία αληθινή αρχιτεκτονική, που όπως η κάθε αληθινή τέχνη, δε μπορεί παρά να είναι τοπική και όχι διεθνής, βγαλμένη δηλαδή από ρίζες και από πέτρες και από χώματα και από νερά που ανήκουνε σε κάποιο συγκεκριμένο, κάθε φορά, έδαφος και τοπίο όπου μετράνε αποφασιστικά οι κλιματολογικές συνθήκες και το φως στον ουρανό και η ατμοσφαιρική διαύγεια και υγρασία» (Άρης Κωνσταντινίδης, 1981).

Ένας ανοικτός διαγωνισμός με απονομή βραβείων που ξεκινάει από το Νέο Ψυχικό, φιλοδοξεί να αναδείξει μία πληθώρα αξιόλογων προτάσεων, με αντανάκλαση σε όλη την έκταση του Δήμου και να διασφαλίσει τελικά τη συνέχεια μίας μακράς πορείας από το αρχικό όραμα της πρότυπης κηπούπολης προς ένα σύγχρονο πρότυπο προάστιο.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες» αναφέρει σε μήνυμά του ο Δημήτριος Γαλάνης, Δήμαρχος Φιλοθέης Ψυχικού.

Διαβάστε περισσότερα

Εμβολιασμός παιδιών 5-11 ετών: Την Παρασκευή ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιο εμβόλιο θα λάβουν

Lamda Development: Δημιουργεί τον πιο σύγχρονο εμπορικό, ψυχαγωγικό και επιχειρηματικό κόμβο στην Ελλάδα (vid) (pics)

Τέλη κυκλοφορίας 2022: Τι αλλάζει στον τρόπο πληρωμής – Οι προθεσμίες και τα πρόστιμα