Ο Δήμος Πεντέλης «συνεχίζει να υλοποιεί έργα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής στην πόλη», όπως αναφέρει. Έτσι, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη συνολική αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών του Δήμου, οι οποίες αλλάζουν όψη, γίνονται πιο λειτουργικές, πιο ασφαλείς και πιο φιλικές για τα παιδιά.

Ειδικότερα, μία ακόμα νέα παιδική χαρά, στο Πευκοδάσος Μελισσίων, πιστοποιημένη ότι πληροί τις σχετικές προδιαγραφές ασφάλειας, παραδίδεται στα μικρά παιδιά.

Η δημοτική αρχή τονίζει ότι το Πευκοδάσος Μελισσίων είναι εμβληματικός χώρος για τα Μελίσσια και υπήρχε αρκετά χρόνια παιδική χαρά που απαιτούσε όμως αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό. Έτσι η δημοτική αρχή προχώρησε στην τοποθέτηση των κατάλληλων οργάνων για την εκγύμναση και διασκέδαση των μικρών επισκεπτών, πάντα με γνώμονα την ασφάλεια και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η νέα παιδική χαρά του Πευκοδάσους Μελισσίων φιλοξενεί τσουλήθρες, κούνιες παιδιών και νηπίων, τραμπάλα ελατηρίου και ένα σύνθετο όργανο με πολλαπλές δραστηριότητες για τα παιδιά. Τοποθετήθηκε δάπεδο ασφαλείας συνθετικού χλοοτάπητα, περίφραξη, πόρτα και βρύση.

Από τις έξι παιδικές χαρές του Δήμου Πεντέλης που έχει προγραμματιστεί να ανακαινισθούν, προκειμένου να ανταποκρίνονται στα πρότυπα ασφαλείας, έχουν ανασκευαστεί οι δύο (Πευκοδάσος και Ναυπάκτου στα Μελίσσια, ενώ για τις άλλες τέσσερις (στην οδό Κιλικίας στη Νέα Πεντέλη και στις οδούς Μακρυγιάννη, Δουκίσσης Πλακεντίας και Σκρα στην Πεντέλη) ήδη προχωρούν οι εργασίες ανακαίνισης.

Η δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δηλώνει:

«Για τον Δήμο Πεντέλης, τη δημοτική αρχή και εμένα προσωπικά, αποτελεί κύριο στόχο η βελτίωση των συνθηκών ζωής και της καθημερινότητας στην πόλη. Για τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους είναι σημαντικό να υπάρχουν σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές. Για αυτό και πραγματοποιούμε εκτεταμένη αναβάθμιση των παιδικών χαρών. Δίνουμε στα παιδιά που επισκέπτονται τις παιδικές χαρές, χώρους ασφαλείς που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους για παιγνίδι και διασκέδαση».

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών Άντα Μπούσουλα, από την πλευρά της δήλωσε:

«Μία νέα παιδική χαρά, ένας “παράδεισος παιχνιδιού”, είναι πλήρως έτοιμη να αγκαλιάσει με ασφάλεια τη διασκέδαση των μικρών μας φίλων και να τους προσφέρει δημιουργικές στιγμές απασχόλησης, αλλά και αυθόρμητο παιχνίδι αλληλεπίδρασης με το πευκόφυτο φυσικό περιβάλλον στο άλσος της πόλης μας. Συνεχίζουμε την ανάπλαση των παιδικών χαρών με στόχο κάθε γειτονιά στις πόλεις μας να έχει μια λειτουργική και ασφαλή παιδική χαρά.

Ευχαριστώ τον διευθυντή και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας για την επιστημονική συμμετοχή τους στην αναβάθμιση και την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών μας χαρών».

Διαβάστε περισσότερα:

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα – Ποιες συσκευές επιδοτούνται

Μαρούσι: Ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή κόσμου το διήμερο Τουρνουά μπάσκετ 3on3 στο ΟΑΚΑ

Χωρίς τέλος το «ράλι» ανόδου στα καύσιμα – Στα ύψη η τιμή της βενζίνης