Κέντρο Ημέρας Παιδιών & Εφήβων απέκτησε ο Δήμος Πεντέλης με την δήμαρχο Δήμητρα Κεχαγιά να δηλώνει: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς πέτυχαμε να ολοκληρώσουμε άλλο ένα σημαντικό έργο στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών που παρέχουμε στους συμπολίτες μας».

«Σε συνεργασία και με πόρους του υπουργείου Υγείας και με φορέα υλοποίησης τον μη κερδοσκοπικό και μη κυβερνητικό οργανισμό «Θάλπος-Ψυχική Υγεία», που από το 2005 κατέχει ενεργό ρόλο στην παρέμβαση και στην ενημέρωση για την ψυχική υγεία και στη διαχείριση προγραμμάτων κοινωνικής μέριμνας, παραδίδουμε σήμερα ακόμη μία κοινωνική δομή πρόληψης στους κατοίκους του Δήμου Πεντέλης.

Σκοπός του Κέντρου είναι παιδιά, έφηβοι και νεαροί ενήλικες που το έχουν ανάγκη να έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν τις ικανότητές τους και να αναπτύξουν τους εσωτερικούς μηχανισμούς που θα τους συνοδεύουν στην καθημερινή ζωή τους, μέσα από ένα ασφαλές περιβάλλον χαράς και κινήτρων. Να τους προσφέρουμε μια διαδρομή κατάκτησης της ψυχικής τους υγείας, της αυτονομίας και της ταυτότητάς τους, διαμέσου μιας θεραπευτικής διαδικασίας, με σκοπό να διατηρήσουν και να ενισχύσουν τη σύνδεσή τους με το οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον τους και να συνεχίσουν σε μια φυσιολογική συνθήκη ζωής, εκπαίδευσης και απασχόλησης.

Ευχαριστώ θερμά την υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα Ψυχικής Υγείας & Εξαρτήσεων Ζωή Ράπτη και τους συνεργάτες της για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε σε όλη την πορεία μέχρι να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα. Ευχαριστώ, επίσης, την αρμόδια αντιδήμαρχο Γεωργία Μητροπουλου, τον Βασίλη Τσιοπάνα, που είχε την επιμέλεια και την ευθύνη για την ολοκλήρωση των διαδικασιών από πλευράς του Δήμου μας, τον Περικλή Μπουρσινό και βέβαια τις κοινωνικές μας υπηρεσίες, τη διευθύντρια Παναγιώτα Κουλάκου, τις τεχνικές υπηρεσίες, τον διευθυντή Τάσο Χριστίδη και όλα τα στελέχη μας για την πολύτιμη συμβολή τους».

Διαβάστε περισσότερα:

Υποψήφιος με το συνδυασμό «Το Μαρούσι Ψηλά!» ο Αντώνης Θεοδωρακόπουλος

«Εξοικονομώ – ανακαινίζω για νέους»: Ανοίγει η αυλαία για τις αιτήσεις – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Δήμος Αμαρουσίου: Σε τελικό στάδιο η μελέτη ανάπλασης του “Αρίωνα” στη Νέα Λέσβο