Για απαράδεκτες εικόνες στα σχολεία του Ηλιακού Χωριού Πεύκης κάνει λόγο η δημοτική παράταξη Δήμος Μπροστά+, μέσω του μέλους της Α/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ελένη Μανδαμαδιώτου και του τακτικού μέλους του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ Χαράλαμπου Καρανάσιου.

Στην ανακοίνωση που συνυπογράφουν τα δύο μέλη της παράταξης αναφέρουν:

«Εν μέσω καλοκαιριού, με τις υψηλές θερμοκρασίες να αποτελούν μια σταθερή απειλή εκδήλωσης πυρκαγιάς, οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά στον προαύλιο χώρο των σχολείων του Ηλιακού Χωριού είναι απαράδεκτες και απολύτως ανησυχητικές.

Οι κάτοικοι μας εκφράζουν καθημερινά την αγωνία τους για την κατάσταση που επικρατεί, καθώς δεν φτάνει που η περιοχή είναι εδώ και χρόνια υποβαθμισμένη και εγκαταλελειμμένη στην τύχη της, η δημοτική αρχή δεν φροντίζει ούτε για τα στοιχειώδη, ώστε η κατάσταση να μην γίνει περαιτέρω επικίνδυνη. Οι φωτογραφίες που μας έρχονται είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της κατάστασης που επικρατεί. Ξεραμένα φύλλα και σκουπίδια, ακόμα και στις εισόδους των σχολικών δομών, ακαθάριστα οικόπεδα, μπάζα και κλαδιά αφημένα πάνω στα πεζοδρόμια είναι μόνο λίγα από όσα συναντούν οι κάτοικοι. Ίδια εικόνα και στην παρακείμενη οδό Μουστακλή και κανένας δεν εμφανίζεται να δώσει μία λύση.

Γιατί επικρατεί αυτή η εικόνα στις γειτονιές της πόλης;

Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τον καθαρισμό των προαύλιων χώρων και οικοπέδων από τα εύφλεκτα υλικά, αν όχι η διοίκηση;

Γιατί δεν έχουν μαζευτεί τα μπάζα και τα κλαδιά από τα πεζοδρόμια;

Σε λίγες ημέρες τα σχολεία θα πρέπει να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές για τη σχολική χρονιά που αναμένεται με επιπλέον δυσκολίες και υποχρεώσεις. Η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα είναι απογοητευτική. Δυστυχώς, το αίσθημα ευθύνης απέναντι στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της δημοτικής αρχής έχει φύγει για διακοπές, πολύ πριν ξεκινήσουν αυτές των δημοτών. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι, ως προς την απουσία στην πλήρωση των υποχρεώσεών τους, είναι πάντα απολύτως συνεπείς».

Διαβάστε περισσότερα:

Δήμος Διονύσου: Απελευθερώθηκε η έκδοση οικοδομικών αδειών στη Ροδόπολη

Τραγωδία στο Χαλάνδρι: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι γονείς της 8χρονης

Mazda CX-60: Απέριττη σχεδίαση, μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση