Σήκωσαν ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο, κοσμήματα και ρολόγια αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ μέλη συμμορίας απατεώνων – κλεφτών με τη μέθοδο της απασχόλησης από ένα ηλικιωμένο ζευγάρι στον Χολαργό.

Οι δράστες εμφανίστηκαν το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης (25/10) ως υποψήφιοι ενοικιαστές για ένα άλλο διαμέρισμα που είχαν τα θύματα.

Τους έβγαλαν στο μπαλκόνι λόγω… κορωνοϊού

Για λόγους… προστασίας από τον κορωνοϊό, το ζευγάρι των απατεώνων είπε στους ηλικιωμένους να συνομιλήσουν στο μπαλκόνι καθώς και ο καιρός προσφέρονταν για κάτι τέτοιο.

Κατά την είσοδό τους στο όμως στο διαμέρισμα φρόντισαν τεχνηέντως να μην κλείσει τελείως η πόρτα, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας συνεργός τους να μπει και να κάνει το σπίτι «φύλλο και φτερό».

Είχε μάλιστα αρκετή ώρα στη διάθεσή του, καθώς οι συνομιλίες για την ενοικίαση του άλλου διαμερίσματος από τους δήθεν υποψήφιους διήρκησαν περισσότερο από 15 λεπτά. Το αποτέλεσμα ήταν ο συνεργός ή οι συνεργοί τους να εντοπίσουν το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος και να το ξηλώσουν.

Όταν οι ηλικιωμένοι αντιλήφθηκαν τι έχει συμβεί ήταν πολύ αργά. Ενημερώθηκε η Άμεση Δράση και το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου – Χολαργού, όπου ανέφεραν ότι στο χρηματοκιβώτιο υπήρχαν κοσμήματα και ρολόγια αξίας περίπου 150.000 ευρώ και κάποια μετρητά.

Οι αστυνομικοί πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και αναζητούν υλικό από κάμερες ασφαλείς που ενδεχομένως έχουν καταγράψει τους δράστες.

Διαβάστε περισσότερα:

Meta: Σε κατρακύλα κέρδη και έσοδα – Στους 3,71 δισ. οι μηνιαίοι χρήστες

Θεσσαλονίκη: Άγριο έγκλημα με θύμα 41χρονο – Ύποπτος ο πατέρας

Θρίλερ με τον θάνατο του εφημέριου Αγ. Παντελεήμονος Χαλανδρίου: Βρέθηκε απαγχονισμένος – Δεν αποκλείεται η ανθρωποκτονία