Με τέσσερα καινούργια οχήματα ανανεώθηκε και ενισχύθηκε η Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Κηφισιάς.

Όπως σημειώνει η δημοτική Αρχή, η απόκτηση των νέων αυτών οχημάτων εντάσσεται στον σχεδιασμό του Δήμου για εκσυγχρονισμό του στόλου, με αντικατάσταση των παλαιότερων οχημάτων με σύγχρονα και φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα οχήματα που αποκτήθηκαν είναι τα εξής:

• Δορυφορικό απορριμματοφόρο όχημα ανοικτού τύπου χωρητικότητας 4m3. Πρόκειται για απορριμματοφόρο μικρού μεγέθους, το οποίο θα μπαίνει στα στενά και θα βοηθά στην αποκομιδή.
• Καλαθοφόρο όχημα 20μ. Πρόκειται για όχημα που θα χρησιμοποιηθεί από τις υπηρεσίες Πρασίνου και Ηλεκτροφωτισμού και χαρακτηριστικό του είναι η μεγάλη ανυψωτική ικανότητα.
• Αναρροφητικό σάρωθρο 6κμ. Προορίζεται για την κάλυψη αναγκών του Δήμου όπως εργασίες καθαριότητας δρόμων, λαϊκών αγορών και πλατειών.
• Φορτωτής – εκσκαφέας. Πολυχρηστικό μηχάνημα που συνδυάζει τα βασικά χαρακτηριστικά ενός φορτωτή και ενός εκσκαφέα.

Σημειώνεται ότι έως το τέλος του χρόνου αναμένεται να προστεθούν στον στόλο άλλα 8 οχήματα (φτάνοντας συνολικά τα 12), με τη διαδικασία leasing και ίδιους πόρους του Δήμου. Η ανανέωση του στόλου συνεχίζεται και μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Σύντομα ο Δήμος θα αποκτήσει επιπλέον 4 οχήματα Καθαριότητας από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Η παραλαβή των τεσσάρων νέων οχημάτων έγινε παρουσία του δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, του αντιδημάρχου Καθαριότητας Νικήτα Κόκκαλη, του διευθυντή Καθαριότητας Γρηγόρη Παππά και των προϊσταμένων Ηλεκτροφωτισμού, Γραφείου Κίνησης και Οδοκαθαρισμού Κώστα Παπαϊωάννου, Αντώνη Παρασκευόπουλου και Δημήτρη Αρώνη.

Κατά την παραλαβή, ο δήμαρχος Κηφισιάς ανέφερε ότι «οι υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου μας εξοπλίζονται σταδιακά με 12 καινούργια οχήματα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας με τη διαδικασία leasing. Έχουν δρομολογηθεί επίσης οι απαραίτητες διαδικασίες για την ενίσχυση του προσωπικού της υπηρεσίας με οδηγούς οχημάτων».

Ο Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε τους αντιδημάρχους και τις Υπηρεσίες για τη συστηματική τους εργασία για τη προμήθεια των οχημάτων καταφέρνοντας έτσι να επιτευχθεί ο στόχος της ανανέωσης μεγάλου μέρους του πεπαλαιωμένου στόλου της καθαριότητας. Επίσης προανήγγειλε πως ο μηχανοκίνητος εξοπλισμός του Δήμου θα ενισχυθεί και με ηλεκτρικά οχήματα.

Διαβάστε περισσότερα:

Με φωτοβολταϊκά πάνελ η ηλεκτροδότηση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πεντέλης

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ και ΟΠΕΚΑ έως 4 Νοεμβρίου

Πρόγραμμα Σπίτι μου: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια στους νέους