«Πάγωμα» των δημοτικών τελών για το 2023 αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Παπάγου – Χολαργού, έπειτα από σχετική εισήγηση της διοίκησης του Δήμου. Παρά τις αυξήσεις του κόστους στην ενέργεια η πολιτική της δημοτικής αρχής είναι να μην επιβαρυνθούν οι δημότες με αντίστοιχες αυξήσεις, όπως ανέφερε η πλευρά του δημάρχου Ηλία Αποστολόπουλου.

Σύμφωνα με την τελευταία πηγή, ο Δήμος πέτυχε σημαντική εξοικονόμηση πόρων από την ενεργειακή αναβάθμιση του συστήματος ηλεκτροφωτισμού. Συγκεκριμένα, η δημοτική Αρχή σημείωσε πως προνόησε και εγκατέστησε 5.372 νέα φωτιστικά σώματα, προχωρώντας στη μεγαλύτερη αντικατάσταση και εκσυγχρονισμό του δικτύου οδοφωτισμού της πόλης εδώ και δεκαετίες. Με το έργο αυτό, όπως ανέφερε η διοίκηση, πέτυχε το ποσοστό 85% στην εξοικονόμηση ενέργειας και ετήσιο ενεργειακό όφελος που ανέρχεται τουλάχιστον σε 5,131 εκατομμύρια kWh.

Συγκεκριμένα θα ισχύσουν οι εξής χρεώσεις:

Κοινότητα Παπάγου: Οικίες – 1,65 ευρώ / τετραγωνικό μέτρο & Επαγγελματικές στέγες: 5,37 €/τ.μ.
Κοινότητα Χολαργού: Οικίες – 1,40 €/τ.μ. & Επαγγελματικές στέγες: 3,91 €/τ.μ.
Απαλλαγές και μειώσεις σε ευπαθείς ομάδες

Επίσης, με βάση την ίδια ενημέρωση, διατηρούνται οι μειώσεις και απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου (μονογονεϊκές, τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες, οικονομικά αδύνατοι, μακροχρόνια άνεργοι, ΑμεΑ), καθώς και η αύξηση του ετήσιου εισοδήματος για πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη στις πολύτεκνες οικογένειες από 21.000 € σε 24.000 ευρώ και η αύξηση του ποσού της συνολικής φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας για τους οικονομικά αδύνατους, από 250.000 σε 300.000 ευρώ. Η δημοτική Αρχή καλεί όσους περιλαμβάνονται στις προαναφερθείσες κατηγορίες να απευθυνθούν στις υπηρεσίες του Δήμου (Τηλεφωνικό Κέντρο: 213-2027100) προκειμένου να εξασφαλίσουν τις ειδικές επιπλέον μειώσεις που προβλέπονται.

Συμπερασματικά, τα τέλη του επόμενου έτους θα είναι στα ίδια επίπεδα με το 2022, χρονιά που ήταν αισθητά μειωμένα συγκριτικά με τις προηγούμενες, σύμφωνα με την πλευρά του Ηλία Αποστολόπουλου. Όπως υπογραμμίστηκε από την τελευταία, η νυν δημοτική Αρχή από το 2014 – οπότε και ανέλαβε τη διοίκηση – προχώρησε σε δύο ελαφρύνσεις των χρεώσεων. Επίσης, με βάση τη δημαρχία της πόλης, από το 2011 τα δημοτικά τέλη έχουν ελαττωθεί κατά 30% στην Κοινότητα Παπάγου και 23% στου Χολαργού για οικίες, ενώ στις περιπτώσεις επαγγελματικών στεγών έχουν «πέσει» σε ποσοστό 26%.

Διαβάστε περισσότερα:

Μέσω gov.gr η αίτηση ακύρωσης ή μείωσης προστίμου για παραβάσεις κατά τη χρήση ΜMM

Καλάθι του νοικοκυριού: Ποια προϊόντα βγαίνουν και ποια μπαίνουν – Τι αλλάζει

Επίδομα θέρμανσης: Σε τρεις φάσεις οι πληρωμές