Βολές κατά της διοίκησης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης ρίχνει ο Αντώνης Χαριτάκης, μέλος του Δ.Σ. του ΠΕΑΠ και στέλεχος της παράταξης Δήμος Μπροστά+ με αφορμή την κακοκαιρία.

Όπως επισημαίνει «μία καλοκαιρινή μπόρα ήταν αρκετή για να αναδείξει τις δυσλειτουργίες της διοίκησης του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης».

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του με τίτλο «Μία μπόρα ήταν αρκετή για να αναδείξει την ανευθυνότητα» ο κ. Χαριτάκης αναφέρει:

«Μία καλοκαιρινή μπόρα ήταν αρκετή για να αναδείξει τις δυσλειτουργίες της διοίκησης του Δήμου μας και να φέρει ξανά στην επιφάνεια την απόλυτη απουσία προγραμματισμού και σχεδίου της τεχνικής υπηρεσίας.

Ενδεικτική είναι η εικόνα που παρουσίασε η οδός Σοφοκλή Βενιζέλου όπου εξαιτίας των βουλωμένων φρεατίων οι δρόμοι πλημμύρισαν, προκαλώντας έντονα προβλήματα στην κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και, βεβαίως, για την ασφάλεια των πολιτών. Είναι αδιανόητο, με το καλοκαίρι να είναι ακόμα σε εξέλιξη, μία ξαφνική έντονη βροχόπτωση να προκαλεί παράλυση σε μία ολόκληρη πόλη, όπως μας καταγγέλλουν οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης.

Ερωτάται, λοιπόν, η τεχνική υπηρεσία:

Γιατί υπάρχουν βουλωμένα φρεάτια στους δρόμους της πόλης;
Τι απαντούν στους δημότες που ταλαιπωρήθηκαν από μία απλή, καλοκαιρινή μπόρα;
Τι πρέπει να συμβεί για να πάρουν, επιτέλους, στα σοβαρά τις υποχρεώσεις τους;

Η εικόνα αυτή μόνο για εφησυχασμό δεν προσφέρεται. Αντίθετα, είναι ένα ηχηρό “καμπανάκι” ενόψει φθινοπώρου, όταν και οι βροχές αναμένονται να είναι πολύ πιο έντονες. Υπενθυμίζουμε τις τραγικές περσινές εικόνες, όταν, εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης, κινδύνεψαν ακόμα και μαθητές σε όμορους Δήμους. Ας ελπίσουμε να έχουμε πάρει τα μαθήματά μας.

Η χθεσινή εικόνα, ωστόσο, μας κάνει να αναρωτιόμαστε για το κατά πόσο έχει η διοίκηση αντιληφθεί την επικινδυνότητα αυτής της ανευθυνότητας».

Διαβάστε περισσότερα:

Κακοκαιρία: Πλημμύρισε η λεωφόρος Σταμάτας – Δροσιάς – Οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητά τους

Μαρούσι: Η υπηρεσία «Γραμμή Δημότη – 15321» σύμμαχος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης

Φορολογικές δηλώσεις 2022: Πότε λήγει η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων