Μήνα ευαισθητοποίησης μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών πάνω στο πρόβλημα του bullying διοργανώνει ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του σχολικού εκφοβισμού (Bullying), υλοποιώντας μια σειρά από δράσεις.

Περιστατικά Bullying, με διάφορες μορφές, εκδηλώνονται όλο και περισσότερα τα τελευταία χρόνια.

Αναλυτικά οι δράσεις και εκδηλώσεις του Δήμου Παπάγου – Χολαργού είναι:

-Ζωγραφική με θέμα “Τα παιδιά ζωγραφίζουν για το Bullying”, στη οποία συμμετέχουν μαθητές των Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παπάγου και του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού.

-Εκδήλωση – Ενημερωτικό πάνελ με θέμα: “Το Bullying μας αφορά όλους – Μην αφήσεις να συμβεί σε κανένα παιδί – Ενημερώσου, δράσε, προστάτευσε”: συζήτηση μεταξύ ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων κοινωνικών οργανώσεων. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου, ώρα 18.30’ στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης, του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού (Λ. Περικλέους 55 Χολαργός).

-Δράση ενημέρωσης σε Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου με θέμα: “Οι διαστάσεις του Bullying και η Σχολική Διαμεσολάβηση”, Η ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στα σχολεία που εκδήλωσαν ενδιαφέρον. Την ενημέρωση των σχολείων θα αναλάβει διαπιστευμένη σύμβουλος για τη σχολική διαμεσολάβηση. Ημερομηνίες υλοποίησης δράσης: Τρίτη 8 , Τετάρτη 9 και Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022.

-Συναυλία με θέμα “Είμαι κι εγώ κατά του Bullying – Δύναμη είναι ο Σεβασμός “ στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου. Η συναυλία απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών γυμνασίων και λυκείων του δήμου.

Ημερομηνία υλοποίησης δράσης: Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.

Διαβάστε περισσότερα:

Social Media: Πως συνδέονται με την κατάθλιψη – Πόσο αυξήθηκε η χρήση τους κατά την πανδημία

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Κουπόνι έως 50% στο Taxisnet – Ποιές συσκευές επιδοτούνται – Ποια τα αρνητικά

Έκτακτο βοήθημα Πάσχα: Ποιοι θα λάβουν έως 300 ευρώ – Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια