Δήμος Κηφισιάς: Απευθείας ανάθεση ύψους 79.000€ για καθαρισμό δασικών εκτάσεων – Αποχώρησε από το έργο η εταιρεία JGT GLOBAL

Σε απευθείας ανάθεση έργου ύψους 79.356,90 ευρώ, προς την εταιρεία «JGT GLOBAL», με σκοπό τον καθαρισμό δασικών εκτάσεων, εντός των ορίων του Δήμου, προχώρησε στις 14 Ιουλίου, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος.

Με την ανάρτηση της απόφασης ανάθεσης του έργου στο «Διαύγεια», το vupu.gr απευθύνθηκε στον Δήμο Κηφισιάς, θέτοντας, μεταξύ άλλων, το ερώτημα «με βάση ποιον κωδικό αριθμό δραστηριότητας (ΚΑΔ) κατέθεσε προσφορά η εταιρεία JGT GLOBAL;».

«Πραγματοποιήθηκε έρευνα αγοράς και η συγκεκριμένη εταιρεία κατέθεσε προσφορά. Ο Δήμος Κηφισιάς για τις δασικές εργασίες αναζήτησε ειδικευμένους εργολάβους και υλοτόμους, ενώ ζήτησε και την υπόδειξη τέτοιων ειδικοτήτων από αρμόδιες αρχές καθώς δεν υπάρχουν τέτοιες ειδικότητες στην περιοχή μας» ανάφερε το Γραφείο Τύπου της δημοτικής Αρχής ανταποκρινόμενο στα ερωτήματα που θέσαμε.

Αποχώρησε προτού αναλάβει το έργο η «JGT GLOBAL»

«Η εταιρεία που αναλαμβάνει το έργο σύμφωνα με τον νόμο καταθέτει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (αριθμός και είδος οχημάτων, ΚΑΔ κ.α.) στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Κηφισιάς προκειμένου να αναλάβει την εργολαβία» συνέχισε το Γραφείο Τύπου, χωρίς ωστόσο να μας αναφέρει συγκεκριμένο ΚΑΔ.

Στην επιμονή μας στο ερώτημα για τον ΚΑΔ της εταιρείας, σύμφωνα με τον οποίο μπορούσε να αναλάβει το συγκεκριμένο έργο, για το οποίο είχε καταθέσει προσφορά, το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κηφισιάς μας ενημέρωσε ότι τελικά: «Η εταιρεία JGT GLOBAL αποχώρησε από το έργο χωρίς να προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά (αριθμός και είδος οχημάτων, ΚΑΔ κ.α.) στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Κηφισιάς και η ανάθεση ματαιώθηκε».

Σημειώνεται ότι η διαδικασία ανάθεσης έγινε στο πλαίσιο της επιχορήγησης ύψους 100.000 ευρώ, που έλαβε ο Δήμος Κηφισιάς, σε συνέχεια της απόφασης του Αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα, μετά την κήρυξη 16 Δήμων της Περιφέρειας Αττικής – μεταξύ των οποίων και τον Δήμο Κηφισιάς- σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Οι εργασίες προβλεπόταν να γίνουν στις περιοχές:

·        ΟΔΟΣ ΘΕΤΙΔΟΣ (ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ)

·        ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΠΑΠΑΔΑΚΗ – ΚΑΣΤΡΙΤΣΑΣ – ΘΗΣΕΩΣ – ΠΑΠΑΔΑΚΗ.

·        ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ – ΠΕΥΚΩΝ – ΡΟΔΩΝ – ΠΗΛΕΩΣ – ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ.

·        ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΣΤΙΚΟ ΙΣΤΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΑΠΟ ΞΕΝΙΑΣ ΕΩΣ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ.

Εργασίες πυροπροστασίας

Περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά είναι οι φετινοί καθαρισμοί και αποψιλώσεις από τον Δήμο Κηφισιάς. Καθαρίζονται όχι μόνο κοινόχρηστοι χώροι, δημοτικά οικόπεδα και περιαστικό πράσινο αλλά επίσης  δασικές εκτάσεις και ιδιωτικά οικόπεδα.

Μάλιστα, στις 22 Ιουλίου, εγκρίθηκε δέσμευση πίστωσης ύψους 61.752,00 ευρώ για την πραγματοποίηση της δαπάνης καθαρισμού και υπολειμμάτων καθαρισμού από ιδιωτικούς χώρους εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου.

Σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή, στα τέλη Απριλίου ξεκίνησαν οι προληπτικές αντιπυρικές εργασίες κλαδεύσεων και απομάκρυνση φυσικής βλάστησης και κλαδιών σε κοινόχρηστους χώρους και περιαστικό πράσινο. Οι εργασίες αυτές έχουν ολοκληρωθεί.

Στις 24 Ιουνίου 2022 δόθηκε στους συγκεκριμένους Δήμους ειδική επιχορήγηση για την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας από το Υπουργείο Εσωτερικών. Οι εργασίες σε δασικές εκτάσεις συνεχίζονται με βάση το βαθμό επικινδυνότητας και τις εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Δασαρχείου. Εργασίες πραγματοποιούνται από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Κηφισιάς σε συνεργασία με τον ΣΠΑΠ στο δάσος Φασίδερι, την Καστρίτσα, το δάσος Κεφαλαρίου, στην Ανατολική Εκάλη και σε τμήμα της Πολιτείας (πλησίον Αγίου Παντελεήμονα).

Τέλος συνεχίζονται οι καθαρισμοί ιδιωτικών οικοπέδων.

Διαβάστε περισσότερα:

Μαρούσι: Πρόστιμα «φωτιά» ύψους 1.000 ευρώ για παράνομη ρίψη μπάζων

Χαλάνδρι: 1.600 παιδιά συμμετείχαν στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης

Power Pass: 9 στους 10 Έλληνες δηλώνουν απογοητευμένοι – Τι δείχνει έρευνα της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ.

Πληκτρολόγησε και πάτα enter για αναζήτηση

vupu.gr Θέλεις να λαμβάνεις ενημερώσεις και να μαθαίνεις πρώτος όσα συμβαίνουν στα Βόρεια Προάστια;
Απόρριψη
Να επιτρέπονται οι ειδοποιήσεις