Στις 2 Σεπτεμβρίου θα χτυπήσει, για μια ακόμη φορά, το ηλεκτρονικό σφυρί για το συγκρότημα μεζονετών που έχτιζε η «Μπάμπης Βωβός Διεθνής Τεχνική» στη Ν. Ερυθραία. Το συγκεκριμένο ημιτελές συγκρότημα άρχισε να βγαίνει σε πλειστηριασμό από τον Μάιο του 2021 και μετά τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς ωστόσο να προσελκύσει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Την 1η Απριλίου χτύπησε και πάλι στο σφυρί για τις τρεις μεζονέτες, με συνολική τιμή εκκίνησης 826.000 ευρώ. Τελικά, εκείνη την ημέρα άλλαξε χέρια μόνο η μία από τις τρεις ιδιοκτησίες και συγκεκριμένα η ακριβότερη, που βγήκε με τιμή εκκίνησης 290.000 ευρώ και κατακυρώθηκε ένα ευρώ παραπάνω, στις 290.001 ευρώ. Για τις άλλες δύο, η νέα προσπάθεια, τον Σεπτέμβριο, θα γίνει με «σκόντο» στις τιμές εκκίνησης, καθώς από τις 272.000 ευρώ και 264.000 ευρώ, έχουν πέσει στις 217.600 ευρώ και 211.200 ευρώ, αντίστοιχα.

Αυτό το συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στη θέση «Mορτερό» της N. Eρυθραίας, ο Μπάμπης Βωβός ήθελε επί χρόνια να το αξιοποιήσει. Για αυτό και στο παρελθόν έδωσε σκληρή μάχη να το ξεμπλέξει από τις κατασχέσεις του IKA, αφού χρειάστηκε έξι χρόνια και κάτι παραπάνω από 1 εκατ. ευρώ. Η κατάρρευση της εταιρείας του, ωστόσο, οδήγησε και αυτό, όπως και δεκάδες άλλα ακίνητα της «Βωβός», στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οι οριζόντιες ιδιοκτησίες βρίσκονται σε ημιτελή κατάσταση (στο 50% – 55% της κατασκευής) και βγαίνουν στο σφυρί μαζί με θέσεις πάρκινγκ και με επισπεύδουσα την Cepal Hellas για λογαριασμό της Galaxy IV Funding Designated Activity Company.

Oι μεζονέτες αναπτύσσονται σε οικόπεδο 7,4 στρεμμάτων και έχουν εμβαδόν από 226 τ.μ. καθεμιά. Αποτελούνται από υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο με τις αποκλειστικές χρήσεις τους και με κοινόχρηστη εξωτερική πισίνα, ωστόσο στην έκθεση κατάσχεσης περιγράφεται ότι βρίσκονται σε «μορφή εγκατάλειψης».

Ειδικότερα, η πρώτη κατοικία αποτελείται από πρώτο όροφο επιφάνειας 82 τ.μ., ισόγειο 85 τ.μ. και πρώτο υπόγειο 59 τ.μ. Έχει επιφάνεια κύριας χρήσης (ισόγειο και Α' όροφος) 167 τ.μ. και συνολική επιφάνεια (μετά του υπογείου) 226 τ.μ. Στην κατοικία ανήκουν ως παράρτημα και παρακολούθημα δύο θέσεις στάθμευσης των 12 τ.μ., καθώς και το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου εμβαδού 278 τ.μ.

Η δεύτερη κατοικία, αντίστοιχα, έχει επιφάνεια κύριας χρήσης (ισόγειο και Α’ όροφος) 167 τ.μ., και συνολική επιφάνεια (μετά του υπογείου) 226 τ.μ. Κι αυτή διαθέτει δύο θέσεις στάθμευσης των 12 τ.μ., καθώς και δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης ακάλυπτου χώρου του οικοπέδου εμβαδού 200 τ.μ.

Η κατάσχεση και η ιστορία τους

Η κατάσχεσή τους έγινε για ποσό 100.000 ευρώ, που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης ύψους 3.046.845,12 ευρώ, πλέον τόκων και εξόδων εκτέλεσης. Σημειώνεται ότι το ημιτελές συγκρότημα περιλαμβανόταν στο πακέτο της λύσης που εξεταζόταν προ εξαετίας, το 2016, μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών και μεγάλων funds, όπως το KKR, με στόχο την εξαγορά των ακινήτων της «Μπάμπης Βωβός», στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης των οφειλών της εταιρείας συνολικού ύψους 272,2 εκατ. ευρώ.

Κεντρικό στοιχείο του σχεδίου εξυγίανσης ήταν το ακίνητο του Βοτανικού, το οποίο εισφέρθηκε σε νέα εταιρεία αντί συνολικής αξίας 120 εκατ. ευρώ, προς εξόφληση της Alpha Bank, καθώς και τμήματος οφειλής από σύμβαση κοινοπρακτικού δανείου. Για αυτό το δάνειο διαγράφηκε ποσό ύψους 27,4 εκατ. ευρώ, ενώ 8,8 εκατ. ευρώ θα εξοφλούνταν από το ισόποσο τίμημα της πώλησης των ακινήτων στη Νέα Ερυθραία, τα οποία θα αγοράζονταν από την Alpha Bank ή από εταιρεία που η τελευταία θα υποδείκνυε.

Πηγή: Newmoney.gr

Διαβάστε περισσότερα:

4η δόση εμβολίου: Τι ισχύει για τους άνω των 30 – Σύσταση για τους άνω των 60 ετών με υποκείμενα νοσήματα

Βάσω Κόλλια: Έχουμε πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ανατολική Αττική – Να καθίσουμε με τους επαγγελματίες να δούμε τις προοπτικές (vid)

North Evia – Samos Pass: Επιδότηση 300 ευρώ για διακοπές στη Σάμο – Άνοιξε η πλατφόρμα