Ανήλικοι έκαναν έφοδο στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.

Κάτοικοι της περιοχής ήρθαν αντιμέτωποι χθες στις 20:00 με ομάδα ανηλίκων που εισέβαλαν στο σχολείο προκειμένου να κλέψουν και να προκαλέσουν βανδαλισμούς. Κάτοικος της περιοχής που μένει κοντά στο σχολείο τους αντιλήφθηκε άμεσα και άρχισε να τους φωνάζει από μακριά για να τους αποτρέψει.

Απτόητοι ωστόσο οι νεαροί συνέχισαν το «έργο» τους και ταυτόχρονα τον απειλούσαν ότι αν προσπαθήσει να τους εμποδίσει «δεν θα του βγει σε καλό».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποιοι εκ των νεαρών άρπαξαν εξοπλισμό από το σχολείο και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Τραπηκαν σε φυγή μόνο όταν συγκεντρώθηκαν κι άλλοι γείτονες έξω από το σχολείο και τους φώναζαν.

Παράτησαν «τα λάφυρά» τους, αφήνοντας τα στον προαύλιο χώρο όμως ήδη είχαν προκαλέσει υλικές ζημιές σε πόρτες του σχολείου. Η αστυνομία κατέγραψε το γεγονός και ειδοποίησε την διεύθυνση του σχολείου.

Η υποδιευθύντρια του σχολείου Κατερίνα Καραλή μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε ότι τα βράδια όλα τα σχολεία της περιοχής αντιμετωπίζουν προβλήματα από την παραβατική δράση ανηλίκων.

«Προχθές έβαλαν φωτιά και έκαψαν το φυλάκιο του 3ου Γυμνασίου. Χθες στο δικό μας σπάσανε με κλωτσιές τις πόρτες, πήρανε τα ηχεία αλλά ευτυχώς τους προλάβανε οι γείτονες. Πρόκειται για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 16 περίπου ετών καθώς και μεμονωμένα άτομα πού ακολούθησαν με μηχανάκια» συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα:

Οι επαναλοιμώξεις από κορωνοϊό μέσα σε λίγους μήνες τείνουν να γίνουν ρουτίνα

Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης: Bazaar Ανταλλαγής Ρούχων στις 21 Μαΐου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του δήμου

Δήμος Διονύσου: Καταθέτει σχέδιο χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο για την Αστική Προσβασιμότητα