Το ενδεχόμενο τα δύο νεκρά αδέσποτα σκυλιά, βρέθηκαν μισοφαγωμένα στη Ραπεντώσα Διονύσου, να δέχτηκαν επίθεση από λύκο, εξετάζει το Δασαρχείο Πεντέλης.

Μετά την ανάδειξη του θέματος από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ο Δήμος Διονύσου ανακοινώνει τα εξής:

1) Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το εν λόγω περιστατικό, τόσο ο Δήμαρχος Διονύσου όσο και τα αρμόδια στελέχη (Εντεταλμένος Σύμβουλος Φιλοζωίας, Σύμβουλος Φιλοζωίας κλπ) κινητοποιήθηκαν άμεσα επικοινωνώντας τόσο με το αρμόδιο Δασαρχείο Πεντέλης όσο και με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

2) Όπως πληροφορηθήκαμε, σήμερα ή αύριο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το ζήτημα με ευθύνη του Δασαρχείου και σύντομα θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση.

3) Αυτή τη στιγμή και μέχρι να εκδοθεί η επίσημη ανακοίνωση κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα αν η επίθεση στα δύο σκυλιά πραγματοποιήθηκε από λύκο ή άλλο άγριο ζώο. Όποια κι αν είναι η πραγματικότητα επιβάλλεται ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλους.

4) Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος εφιστά την προσοχή των πολιτών μέχρι να υπάρξουν συγκεκριμένες οδηγίες από το Δασαρχείο. Συγκεκριμένα τους καλεί:

α) να είναι προσεκτικοί κατά τους περιπάτους τους και ειδικά όταν έχουν μαζί τους κατοικίδια,

β) να αποφεύγουν να ρίχνουν υπολείμματα τροφών στους κάδους απορριμμάτων, κάτι που ενδέχεται να προσελκύει διάφορα άγρια ζώα.

Διαβάστε περισσότερα

Sunlight: Προσέφερε 3 εκατ. στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους

ΔΕΔΔΗΕ: Δεκαήμερη προθεσμία για την αποζημίωση ζημιών – Η διαδικασία και τα δικαιολογητικά

Δήμος Χαλανδρίου: «Πόλεμος» Δήμου – Περιφέρειας με φόντο την κακοκαιρία Ελπίδα – Για «τερατώδη ψέματα» κάνει λόγο ο Σίμος Ρούσσος