Με «πράσινες γωνιές» θα εξοπλιστεί η πόλη καθώς ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διεκδίκησε και εξασφάλισε ακόμα ένα ικανό κονδύλι από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω τις υποδομές της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Με χρηματοδότηση 3,5, περίπου, εκατομμυρίων ευρώ, αυτή τη φορά η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου θα προχωρήσει στη δημιουργία των, λεγόμενων, πράσινων και έξυπνων γωνιών σε όλες τις γειτονιές της πόλης. Ουσιαστικά πρόκειται για σημεία απόθεσης απορριμμάτων, κυρίως όμως υλικών των διάφορων ειδών ανακύκλωσης, τα οποία εσωκλείουν τους κάδους ή είναι υπόγεια συστήματα, αναβαθμίζοντας αισθητικά αλλά και λειτουργικά την πόλη, χρησιμοποιώντας, παράλληλα, σύγχρονη τεχνολογία για την επιτόπου διαλογή.

Από τα 3,5 εκατομμύρια ένα ποσό θα πάει και στην προμήθεια νέων οχημάτων για την Υπηρεσία Καθαριότητας ώστε να ανανεωθεί ακόμα περισσότερο ο στόλος με απορριμματοφόρα και λοιπά μηχανήματα που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη και γρηγορότερη ανταπόκριση. Θυμίζουμε, τα τελευταία χρόνια έχουν προστεθεί πάνω από δέκα νέα οχήματα, με τα πιο πρόσφατα να έρχονται στο Δήμο με την έναρξη της τρέχουσας χρονιάς μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» (δύο απορριμματοφόρα, μια υδροφόρα)

Με τη νέα χρηματοδότηση θα αποκτηθούν ένα καινούργιο φορτηγό με αρπάγη για την αποκομιδή ανακυκλώσιμων υλικών και κλαδεμάτων, ένα όχημα hook lift και μια πρέσα για την ανακύκλωση του έντυπου χαρτιού.

«Από την αρχή της θητείας μας βάλαμε στόχο να ανανεώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα μέσα που διαθέτει η Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Δήμου μας ώστε να γίνει το Ηράκλειο μια πραγματικά καθαρή πόλη, να έχει την εικόνα που ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των δημοτών. Πιστεύω τα έχουμε καταφέρει σε ένα μεγάλο βαθμό, δεν σταματάμε όμως ποτέ να κοιτάμε μπροστά, να στοχεύουμε και εναλλακτικά αφού, πλέον, θέλουμε να επικεντρώσουμε στην ανακύκλωση και τη βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της πόλης. Και αυτό το κάνουμε διεκδικώντας και πετυχαίνοντας χρηματοδοτήσεις από κάθε προσφερόμενη πηγή, χωρίς να χαλάμε τα χρήματα των δημοτών. Έτσι έχουμε, άλλωστε, καταφέρει να κάνουμε τόσες πολλές μειώσεις στα δημοτικά τέλη όλο αυτό τον καιρό, τις μεγαλύτερες αθροιστικά που έχουν δει ποτέ οι Ηρακλειώτες», το μήνυμα του δημάρχου.

Διαβάστε περισσότερα:

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά

Δήμος Κηφισιάς: Κομποστοποίηση και στους Παιδικούς Σταθμούς από τους μικρούς μαθητές

Κατάργηση εισφοράς αλληλεγγύης: Πόσο αυξάνονται μισθοί και συντάξεις – Ποιους αφορά