Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το project του σχολείου «Ώθηση» με τη σύμπραξη του Δήμου Διονύσου, με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης σε θέματα προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 4/11 πραγματοποιήθηκε Ημέρα Υιοθεσίας στη δομή φιλοξενίας του Δήμου Διονύσου, στον Αυλώνα,  με βασικό σύνθημα «Όλοι Αξίζουν Ένα Σπίτι».

Παράλληλα στα πλαίσια του μαθήματος των εργαστηρίων δεξιοτήτων οι μαθητές του τμήματος της Β’ Γυμνασίου του σχολείου δημιούργησαν εικονική ΜΚΟ (Petsavers) για την προστασία και την φροντίδα αδέσποτων ζώων. Τα παιδιά συνεργάστηκαν με το Δήμο Διονύσου και την Επιτροπή Αδέσποτων. Επισκέφτηκαν τα αδέσποτα του Δήμου Διονύσου στον Αυλώνα και γύρισαν βίντεο με σκοπό την υιοθεσία σκύλων.

Το σενάριο της εκδήλωσης ευαισθητοποίησης ήταν ότι οι μαθητές βρίσκουν ένα αδέσποτάκι δεμένο σε ένα δέντρο. Αμέσως το πηγαίνουν στον κτηνίατρο, το κάνουν μπάνιο και το φροντίζουν. Ακολουθεί η φιλοξενία του ζώου στην πανσιόν του Δήμου. Μετά κάποιοι ψάχνουν να βρουν ένα αδέσποτο ζώο για να το υιοθετήσουν, ανοίγοντας μία εφαρμογή για αδέσποτα. Στο τέλος βρίσκουν μέσω της εφαρμογής το ζώο  και το υιοθετούν.

Διαβάστε περισσότερα:

Δίκτυο καφέ κάδου στον Συνοικισμό Χαλανδρίου

Γεμίζουν τα νοσοκομεία παίδων από το κοκτέιλ γρίπης, κορωνοϊού και ιού RSV

«Πάρτι» στην Πεντέλη για την παράδοση δύο παιδικών χαρών – «Εκτελούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων» λέει η Δήμαρχος