Έκκληση προς τους πολίτες να προχωρήσουν στον καθαρισμό των οικοπέδων και των ακάλυπτων χώρων τους, απευθύνει ο Δήμος Διονύσου.

Ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου -από 1/5 έως και 31/10/2022- καλεί όλους τους ιδιοκτήτες να απομακρύνουν χόρτα, κλαδιά και οποιαδήποτε άλλα άχρηστα υλικά, από τις ιδιοκτησίες τους.

Σημειώνεται ότι πλέον, η νομοθεσία προβλέπει επιβολή προστίμων σε ιδιοκτήτες οι οποίοι μέχρι τις 30 Απριλίου δεν έχουν προχωρήσει σε καθαρισμό των οικοπέδων τους.

«Όπως είναι γνωστό, η περιοχή μας περιβάλλεται από περιαστικά δάση, τα οποία είναι εκτεθειμένα σε σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς. Κατά συνέπεια, η υποχρέωση του έγκαιρου καθαρισμού από το σύνολο των ιδιοκτητών οικοπέδων και εκτάσεων, πέρα από τυπική υποχρέωση, καθίσταται άκρως επιβεβλημένη και απαραίτητη για ουσιαστικούς λόγους.

Όλοι μαζί θα πρέπει να συμβάλλουμε στην προσπάθεια μείωσης του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών, ο οποίος απειλεί το φυσικό περιβάλλον, την χλωρίδα και πανίδα, τις περιουσίες μας αλλά και την ίδια την ανθρώπινη ζωή.

Ο Δήμος Διονύσου επιδιώκει τη συνεργασία των πολιτών, την ίδια στιγμή όμως δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι έχει λάβει την ξεκάθαρη στρατηγική απόφαση να αντιμετωπίσει τυχόν φαινόμενα αδιαφορίας, απ’ όπου κι αν προέρχονται, τα οποία θα μπορούσαν να διακυβεύσουν την κοινή μας προσπάθεια ενόψει του κινδύνου πυρκαγιάς.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος θα εξαντλήσει τη δυνατότητα επιβολής προστίμων και κυρώσεων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία που ακολουθεί» αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου Διονύσου.

Διαβάστε περισσότερα:

Τέσσερα έργα οδοποιίας στο Χαλάνδρι ύψους 13,1 εκατ. ευρώ

Σε λειτουργία το finddoctors.gov.gr για ραντεβού με γιατρό

4η δόση εμβολίου: Άναψε το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Εμβολιασμού – Ποιους αφορά